Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo werkt de presentator-overlay

Met de presentator-overlay blijf je subtiel in beeld terwijl je een app, een venster of je complete scherm deelt. Wij laten je zien hoe het werkt!
presentator overlay
Icon voor macOS Sonoma
macOS Sonoma
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
5 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!
Open FaceTime of een andere vergader-app
1

FaceTime

De nieuwe presentatiemodus werkt in verschillende apps voor videobellen. Start maar eens een gesprek in FaceTime en klik daarna op het icoon met het poppetje ervoor. In de menubalk verschijnen opties.

Deel een app
2

Deel een app

Kies nu wat je wilt delen: een venster, een app of je hele beeldscherm. Wij kiezen voor ‘app’ en openen daarna de Weer-app, maar het werkt met alle apps. Klik op ‘Deel alle Weer-vensters’.

Instructiefoto: Presentator-overlay
3

Presentator-overlay

Nu kies je in het venstertje rechtsboven je Presentator-overlay. Wij gaan voor groot en wanen ons de nieuwe Gerrit Hiemstra. In de kleine preview zie je hoe het geheel bij je gesprekspartner in beeld komt.

Kleinere Overlay
4

In een cirkel

Je kunt ook kiezen voor een kleine overlay, waarbij je als cirkeltje in beeld komt. Je ziet ook zelf waar het cirkeltje komt te staan en kunt het verslepen naar een andere plek in het scherm.

Instructiefoto: Overschakelen naar andere app
5

Overschakelen naar andere app

Een andere app laten zien? Klik in de voorvertoning op ‘Wijzig gedeelde app’ en kies een andere app om te delen. Je krijgt hierbij ook de optie om te wisselen naar het delen van een venster of het hele scherm.

Presentator-overlay in vogelvlucht

Interactieve afbeelding