Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Ontdek de nieuwe screensavers in macOS Sonoma

Apple pakt uit met 120 screensavers 'nieuwe stijl' – ze dienen namelijk ook als wallpaper. Hoe dat precies zit, leggen we je hier stap voor stap uit!
Schermbeveiliging Sonoma
Icon voor macOS Sonoma
macOS Sonoma
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!
Instructiefoto: Systeeminstellingen
1

Systeeminstellingen

Open Systeeminstellingen, en navigeer naar ‘Schermbeveiliging’. Helemaal bovenaan én helemaal onderaan vind je de ‘klassieke’ screensavers van macOS – maar nu focussen we ons juist op alles daartussen.

Instructiefoto: Categorieën
2

Categorieën

De nieuwe schermbeveiligingen zijn opgedeeld in een paar categorieën, zoals landschappen en steden. Klik er eentje aan, en de screensaver wordt gedownload. De status van de download zie je boven in het venster.

Instructiefoto: Categorieën
3

Categorieën

Wanneer de screensaver gedownload is, kun je hem met de schakelaar achter ‘Toon als achtergrond’ op je bureaublad tonen. Hij staat daar stil, en komt tot leven zodra je Mac in de schermbeveiliging gaat.

Shuffle
4

Shuffle

Is de keuze te reuze? Scrol dan een eindje naar beneden, en kies een van de shuffle-opties. Daarmee worden de screensavers periodiek verwisseld. Bovenaan selecteer je hoe vaak hij moet wisselen, van continu tot eenmaal per maand.

Toegangsscherm
5

Toegangsscherm

Ga nu naar ‘Toegangsscherm’ in Systeeminstellingen. Hier stel je in wanneer je de screensaver te zien krijgt. Zorg er in ieder geval voor dat ‘Schakel schermbeveiliging in’ eerder gebeurt dan ‘Schakel beeldscherm uit’.

Klok
6

Klok

Wil je zoals een klok met datum op je scherm wanneer je screensaver in beeld komt? Kies dan bij ‘Toon grote klok’ voor ‘Op schermbeveiliging en toegangsscherm’.

Van screensaver naar wallpaper

Schermbeveiliging Sonoma