Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Aan de slag met de nieuwe functies van tvOS 17

Met tvOS 17 heeft je Apple TV flink wat nieuwe functies gekregen. Wat is er allemaal nieuw in deze update?
ws_tvOS_152
Icon voor tvOS
tvOS
Icon voor Apple TV
Apple TV
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek de nieuwe functies van tvOS 17

ws_tvOS_152
1

Nieuw thuisscherm

Wanneer je je Apple TV hebt bijgewerkt, valt je waarschijnlijk al direct iets op: je thuisscherm ziet er anders uit. Er staan nu meer icoontjes in een rij, en rechtsboven staat een kleine statusbalk – een beetje zoals bij een Mac dus.

ws_tvOS_152
2

Wijzigen

Wanneer je met de middelste knop van je Apple TV Remote een icoontje even ingedrukt houdt, krijg je een nieuw menu te zien. Hiermee kun je een map met apps maken, of de volgorde van de icoontjes aanpassen.

ws_tvOS_152
3

Bedieningspaneel

Houd je de thuisknop (de knop met het scherm) ingedrukt, dan verschijnt het nieuwe Bedieningspaneel. Dit werkt net als op de iPhone, iPad en Mac, en biedt handige ­snelkoppelingen naar instellingen waar je vaak bij moet.

ws_tvOS_152
4

Woning

Veeg je in het Bedieningspaneel naar boven, dan kun je horizontaal vegen om te wisselen tussen de verschillende schermen van het Bedieningspaneel. Één daarvan is Woning, mits je scènes of beveiligingscamera’s hebt ingesteld.

ws_tvOS_152
5

Muziek

Ook muziek bedien je vanaf het Bedieningspaneel. Speel je iets af, bijvoorbeeld via Apple Music, dan vind je hier de knoppen om snel te pauzeren of van nummer te wisselen, of om naar de bijbehorende audio-app zelf te gaan.

ws_tvOS_152
6

Facetime

Op je Apple TV vind je nu FaceTime. Start de app op, en kies de continuïteitscamera om in te schakelen. Pak je iPhone erbij, en accepteer dat de camera wordt gebruikt. Zet je iPhone daarna voor je tv, en je bent klaar om te bellen!

ws_tvOS_152
7

VPN

tvOS heeft eindelijk ondersteuning voor VPN-apps. Hierdoor kun je net als op je iPhone en iPad een VPN-app downloaden en instellen, waarna je bijvoorbeeld Netflix voor een andere regio (zoals de VS) kunt kijken.

ws_tvOS_152
8

Terugblik

Hoewel de standaard screensavers van de Apple TV erg gaaf zijn, wil je misschien een persoonlijke touch. Nu is er de optie om een terugblik van Foto’s in te stellen als screensaver. Stel het in via ‘Instellingen>Algemeen>Schermbeveiliging’.

ws_tvOS_152
9

Zoek mijn afstandsbediening

Vind de aluminium Apple TV Remote terug met je iPhone! Ga naar ‘Instellingen>Bedieningspaneel’ en voeg de Apple TV Remote toe. Open daarna het ­Bedieningspaneel en tik op het remote-icoontje. Tik dan bovenin op je Apple TV, en kies ‘Zoek’.

Hier vind je de belangrijkste functies

ws_tvOS_152
Ook nieuws voor de HomePod

Ook de HomePod heeft een update gekregen naar versie 17.0, maar bij Apple’s slimme speaker zijn de vernieuwingen beperkt. Er zijn eigenlijk maar drie nieuwe functies. Je kunt nu aan Siri vragen om iets te AirPlay’en vanaf je iPhone, met een tik op de HomePod je microfoon dempen tijdens een telefoongesprek, en als je de HomePod als speaker voor je Apple TV gebruikt, krijg je nu de optie om stemmen beter boven het achtergrondgeluid uit te laten komen.