Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo maak je snelle Notities met je iPhone, iPad en Mac

Soms wil je snel even iets noteren, en een digitale Post-it zou al genoeg zijn. Apple heeft hiervoor de Snelle notities in het leven geroepen, op de iPhone, iPad en Mac. Je hoeft er de app Notities niet eens voor te openen.
Snelle Notities maken
Icon voor Notities
Notities
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Snelle notities maken: iPhone, iPad en Mac

Op de iPhone

Op de iPhone raden we je aan om de knop ‘Snelle notitie’ in het Bedieningspaneel te zetten. Maak je een Snelle notitie specifiek vanuit Safari en houd je het scherm ingedrukt, dan krijg je ook hier de optie voor het toevoegen van een linkje. Een andere optie is de Deel-knop in Safari, daar vind je ook de Snelle notitie.

Op de iPad

Wat op de iPhone werkt, werkt ook op de iPad. Maar er is meer! Veeg met je Apple Pencil van de rechter benedenhoek naar binnen. Het werkt ook met je vinger, maar dat moet je eerst activeren. Ga naar ‘Instellingen>Multitasking en gebaren’ en zet ‘Veeg vinger vanuit hoek’ om. Via de bol met de drie puntjes voeg je een screenshot toe van de app op de achtergrond.

Op de Mac

Op de Mac start je een Snelle notitie vanuit een Interactieve hoek: trek de muiscursor helemaal de hoek rechtsonder in. Doe je dit in Safari, klik dan eens op het kettinkje in de Snelle notitie: je kunt dan de website opslaan. Of selecteer een stukje tekst, Ctrl-klik erop en kies voor ‘Zet in snelle notitie’. Het tekstje wordt dan in een mooie quote gezet.

Alles bij elkaar

Je vindt alle Snelle notities weer terug in de app Notities op al je apparaten, in de gelijknamige map. Vanuit hier kun je ze verder bewerken en eventueel naar een meer passende map verplaatsen.