Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Monteer je eigen reactievideo

Met iMovie kun je je eigen reactievideo maken, maar je moet maar net weten waar je de nodige functies vindt. Dat ontdek je hier. Misschien word je wel de volgende internetsensatie – en dat zonder je bank te verlaten.
ws_imovie_152
Icon voor iMovie
iMovie
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.
Met iMovie kun je je eigen reactievideo maken, maar je moet maar net weten waar je de nodige functies vindt. Dat ontdek je hier. Misschien word je wel de volgende internetsensatie – en dat zonder je bank te verlaten.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek hier stap voor stap hoe het werkt

ws_imovie_152
1

Filmen

Eerst filmen, dan monteren. Speel het fragment af waarop je wilt reageren en film tegelijkertijd je reactie. Dit kan met een professionele camera, maar ook met je iPhone of de webcam van je Mac. Vergeet je oortjes of headset niet!

ws_imovie_152
2

Uploaden

Open iMovie en kies ‘Nieuw project>Film’. Zie je dit niet? Klik dan eerst op ‘Projecten’ linksboven. Kies nu ‘Importeer media’: selecteer het fragment met je reactie en de video die je hebt bekeken en klik op ‘Importeer selectie’.

ws_imovie_152
3

Tijdlijn

De geüploade fragmenten staan nu in de videokiezer. Selecteer hier het fragment waarop je hebt gereageerd, sleep deze naar de tijdlijn en laat los. Doe hetzelfde met je reactievideo, maar plaats deze boven het eerste fragment.

ws_imovie_152
4

Beeld in beeld

Selecteer het bovenste fragment in de tijdlijn, oftewel je reactie. Klik boven de voorvertoning van je project op het icoontje met de twee vierkanten en kies ‘Cutaway>Beeld in beeld’. Je reactie wordt nu als miniatuur weergegeven!

ws_imovie_152
5

Verplaatsen

Klik in de voorvertoning op je reactie en sleep hem naar een plek waar hij het andere fragment zo min mogelijk verstoort. Waarschijnlijk is dat in een hoekje. Met de blauwe bolletjes verander je het formaat van je reactie.

ws_imovie_152
6

Bewerken

Boven de voorvertoning bewerk je het kader van het kleine fragment. Wij kiezen een simpele stijl: selecteer de stippellijn naast ‘Rand’ om de rand om het kader te verwijderen. Zet ‘Overvloeien’ op nul.

ws_imovie_152
7

Synchroon

De twee fragmenten lopen misschien nog niet synchroon (zie bolletje 4 verderop). Snijd ze in dat geval bij: selecteer een fragment in de tijdlijn en sleep het uiteinde links of rechts naar binnen. Doe dit voor beide fragmenten.

ws_imovie_152
8

Audio

Is je commentaar amper te verstaan? Demp dan de audio van het andere fragment: klik op het lijntje in de blauwe balk eronder en sleep het naar beneden. Speel de video nu af om het geluids­niveau te controleren.

ws_imovie_152
9

Exporteren

Voeg eventueel wat extra fragmenten toe (zie bolletje 3 verderop) en je project is af! Nu kun je hem exporteren. Klik rechtsboven op de Deel-knop, kies ‘Exportbestand>Volgende’ en geef je project een passende naam. Sla op met ‘Bewaar’.

Hier vind je de belangrijkste functies

ws_imovie_152
Fragment downloaden

Waarover je reactievideo ook gaat, je moet het fragment dat je kijkt wel in je video monteren. Voor online video’s, zoals YouTube, gebruik je websites zoals www.ssyoutube.com om de URL te converteren en te downloaden. Een alternatief is om je Mac-scherm op te nemen met Shift+Cmd+5 terwijl de video op volledig scherm wordt afgespeeld.

Meer over iMovie