Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Leer monteren met de Storyboards van iMovie

Met de Storyboards van iMovie leer je hoe je een videoproductie opbouwt en monteert. Ze zijn alleen aanwezig op de iPhone- en iPad-versie van iMovie, en dus niet beschikbaar op de Mac. Hier leer je hoe Storyboards precies werkt, en waar je de belangrijke functies vindt.
Afbeelding van Leer monteren met de Storyboards van iMovie
Icon voor iMovie
iMovie
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

iMovie Storyboards
1

Open de App

Open de iMovie-app op je iPhone. Tik op ‘Begin nieuw project’ en vervolgens op ‘Storyboard’. Elk storyboard geeft je stapsgewijs instructies over welke fragmenten je nodig hebt voor je video.

iMovie Storyboards
2

Onthulling

Scrol naar beneden en kies voor het storyboard ‘Onthulling’. Tik op een van de stijlen die je aanspreekt. Een stijl bepaalt onder meer de typografie en de muziek. Eventueel pas je de stijl nog achteraf aan.

iMovie Storyboards
3

Finetunen

Via de knoppen onderin zet je (als je dat wilt) een stijl naar je hand. Verander bijvoorbeeld de muziek, selecteer een kleur en lettertype voor titels en pas eventueel een filter toe. Tik op ‘Maak aan’.

iMovie Storyboards
4

Storyboard

Je ziet nu het storyboardproject, met daarin een stapsgewijze begeleiding voor het toevoegen van video’s. Tik naast een van de beschrijvingen op de plus-knop en tik op ‘Kies uit de bibliotheek’.

ws_imovie_151
5

Vul je project

Selecteer een foto of video die bij de beschrijving past (in dit geval dus een close-up van dichtbij) en hij wordt aan je videoproject toegevoegd. Doe dit ook bij de andere fragmenten, totdat je storyboard compleet is.

ws_imovie_151
6

Aanpassen

Alle clips zijn afzonderlijk te editen. Selecteer een video en tik op het potlood. Kies ‘Wijzig fragment’. In de tijdlijn kun je de duur van een clip aanpassen, of titels, muziek en een voice-over toevoegen.

ws_imovie_151
7

Meer of minder

Heb je niet genoeg beeldmateriaal? Laat een scène weg door deze naar links te vegen en tik op ‘Verwijder’. Of kies voor ‘Voeg toe’ en vul het storyboard aan. Sleep het fragment naar de gewenste plek.

ws_imovie_151
8

Klaar

Is je project af, dan tik je linksboven op ‘Klaar’. Druk op de titel om je project een andere naam te geven. Via de Deel-knop AirDrop je het project naar je Mac, of stuur je de onthulling direct naar je vrienden.

Hier vind je de belangrijkste functies

Storyboards iMovie
Verder op de Mac

Het grote scherm van de Mac is perfect om de puntjes op de i te zetten. Open daarvoor het project, tik op het Deel-icoon en kies ‘Opties’. Selecteer ‘Project’ en tik op ‘Gereed’. AirDrop het bestand naar je Mac en ga daar verder met monteren.