Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iMovie: Zo voeg je titels en teksten toe aan je video

iMovie teksten toevoegen
Icon voor macOS
macOS
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Stappen:
1 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!
ws_imovie_149
1

Importeren

Open iMovie en klik op de plus-knop om een nieuw project te beginnen. Kies voor ‘Film’. Klik op ‘Importeer media’ en importeer eigen fragmenten, of de videoclips die je via deze pagina kunt downloaden.

ws_imovie_149
2

Naar de tijdlijn

Klik en sleep in het tabblad ‘Mijn media’ een selectiekader over de geïmporteerde fragmenten. Druk vervolgens op de W-toets om de videoclips allemaal in de tijdlijn te plaatsen.

ws_imovie_149
3

Bekijk titels

Klik op ‘Titels’ boven je fragmenten. Om een titel goed te beoordelen, beweeg je er met je muis van links naar rechts overheen. De voorvertoning laat de animatie van de titel zien.

ws_imovie_149
4

Voeg titel toe

iMovie biedt allerlei soorten titels. Zo zijn er de zogeheten ‘Lower thirds’: visuele elementen waarin je doorgaans de naam en de functie van de sprekende persoon zet. Je hebt ook de keuze uit titels voor de intro, aftiteling en meer.

Kies een titel uit; wij gaan voor ‘Tonen’. Om hem toe te voegen aan je videoproject, sleep je de titel boven een van de clips in de tijdlijn. Je ziet nu een tekstveld dat de video overlapt.

ws_imovie_149
5

Lettertype

Klik op het tekstveld en typ een titel, zoals de filmtitel of een begeleidende tekst. Boven de voorvertoning vind je de titelinstellingen. Hier verander je bijvoorbeeld lettergrootte, -type en kleur.

ws_imovie_149
6

Tijd

Houd de muiscursor op het einde van de filmtitel (het paarse blok in de tijdlijn). Klik en sleep naar rechts of links om de titel langer in beeld te houden, of de afspeelduur juist te verkorten.

ws_imovie_149
7

Kopiëren en plakken

Selecteer het paarse titelonderdeel op de tijdlijn en toets Cmd+C. Verplaats de afspeelkop in iMovie naar een videoclip waaraan je teksten wilt toevoegen. Druk op Cmd+V en pas de tekst aan.

ws_imovie_149
8

Nog meer titels

Er is een manier om toegang te krijgen tot nog meer titels. Klik rechtsboven in de tijdlijn op ‘Instellingen’, Kies ‘Geen thema’ en selecteer bijvoorbeeld het Neon-thema. Klik rechtsonder op ‘Wijzig’.

ws_imovie_149
9

Thematitel

Op deze manier heb je toegang tot de vaak veel artistiekere thematitels. iMovie toont ze boven de overige titels. Om andere thematitels te bekijken, herhaal je stap 8 en kies je een ander thema uit.

iMovie voegt sommige titels van een bepaald thema automatisch toe aan je project. Om dit te voorkomen, klik je op ‘Instellingen’ en haal je het vinkje bij ‘Automatische inhoud’ weg.

Ook voor iOS

Het toevoegen van een titel kan ook in de iPhone-app van iMovie. Selecteer eerst een videoclip en tik op het T-icoon. Kies een van de titels uit, tik boven op de tekst en kies ‘Wijzig’ om de tekst aan te passen.