Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Procreate Dreams: alles over de Performance mode

Met de Performance mode in Procreate Dreams laat je een element of tekening in je animatie van A naar B bewegen. Zo werkt de functie!
ftr_dreams_performance
Icon voor Procreate
Procreate
Icon voor iPad
iPad
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Over de Performance mode

Procreate Dreams onderscheidt zich van andere animatie-apps met de zogenaamde ‘Performance mode’. Met deze functie verplaats je een tekening, animatie of ander element snel van het ene naar het andere punt op de Stage. Zonder dat je die beweging handmatig moet tekenen.

De functie werkt als volgt: je activeert de Performance mode, en zodra je een element oppakt en verplaatst, neemt Dreams je beweging op. Vervolgens is het een kwestie van opslaan – je creatie raast automatisch over het scherm. Zo hebben wij een schaatsende versie van Snoopy getekend, die willen we van de ene naar de andere kant over het scherm laten bewegen. Het lijkt dan echt alsof hij over het ijs glijdt. Hier laten we zien hoe!

Ontdek hier stap voor stap hoe het werkt

ftr_dreams_performance
1

Tijdlijn

Kijk even kritisch naar je spoor. Worden al je frames lang genoeg weergegeven? Sleep indien nodig een of meer frames naar binnen of buiten om de duur te verstellen. Kijk ook of je genoeg frames hebt: zie stap 8 in onze workshop over het Flipbook.

ftr_dreams_performance
2

Groeperen

Groepeer al je frames bij elkaar. Activeer hiervoor de ‘Timeline edit’: pak je Apple Pencil, veeg over de frames, leg je vinger op je selectie en kies ‘Group’. Samen vormen je frames nu één hechte groep. Sluit de Timeline edit weer.

ftr_dreams_performance
3

Positioneren

Zet de witte streep vooraan in het spoor en tik op de Stage: er komt een rode rand om je tekening of element, waarna je hem naar je gewenste startpositie kunt slepen. Wij plaatsen Snoopy in de ‘Backstage’: de ruimte naast de Stage.

ftr_dreams_performance
4

Performance mode

Staat je tekening of element in positie? Activeer de Performance mode: klik op de ronde knop naast de afspeelknop. De opname begint niet direct, maar pas op het moment dat je beweegt. De opname stopt zodra je het scherm loslaat.

ftr_dreams_performance
5

Bewegen

Houd je onderwerp vast en beweeg: horizontaal, verticaal, diagonaal, snel, langzaam – alles is mogelijk. Let wel op het streepje in de tijdlijn: dit geeft aan bij welk punt je bent en hoelang je nog hebt. Je animatie is maar kort!

ftr_dreams_performance
6

Controleren

Tik weer op de Performance ­mode-knop om af te sluiten. Controleer je beweging door op de afsleepknop te tikken. Niet tevreden? Maak je wijziging ongedaan door met twee vingers op het scherm te tikken en begin opnieuw bij stap 4.