Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Procreate Dreams: 8 onmisbare touch-gebaren

Procreate Dreams bevat veel gebaren waarmee je de app vliegensvlug bedient en geheime functies ontgrendelt. Dit zijn ze!
ftr_dreams_gebaren
Icon voor Procreate
Procreate
Icon voor iPad
iPad
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Procreate Dreams: 8 gebaren

ftr_dreams_gebaren
1

Bewegen

De Stage in de interface van Procreate Dreams heeft een vaste plek in het midden van het scherm, maar je kunt hem handmatig heen en weer bewegen. Dit doe je door er twee vingers op te leggen, ze vast te houden en de Stage naar links of rechts te slepen.

ftr_dreams_gebaren
2

Zoomen

Inzoomen op de Stage of tijdlijn werkt zoals je van de meeste apps en programma’s gewend bent: leg twee vingers op het scherm en knijp ze naar elkaar toe. Spreid je vingers om uit te zoomen.

ftr_dreams_gebaren
3

Quick pinch

Door dezelfde vingers nog sneller naar elkaar toe te knijpen dan bij de vorige stap, voer je de ‘Quick pinch’ uit. Hiermee keert de Stage of tijdlijn terug naar zijn gebruikelijke positie, formaat of weergave.

ftr_dreams_gebaren
4

Ongedaan maken

Heb je spijt van je vorige wijziging? Tik met twee vingers tegelijk op het scherm om hem ongedaan te maken. Zo verwijder je bijvoorbeeld een kromme streep die je hebt getekend, of haal je een frame terug dat je hebt verwijderd.

ftr_dreams_gebaren
5

Opnieuw toepassen

Misschien wil je de wijziging die je net hebt weggehaald toch weer terugbrengen. Tik dan niet met twee, maar met drie vingers op het scherm. De vorige aanpassing die je hebt verwijderd, wordt op deze manier direct weer toegepast.

ftr_dreams_gebaren
6

Tijdlijn

Met één vinger navigeer je door de tijdlijn, maar met drie vingers kun je meer. Sleep ze naar boven of beneden om de voorvertoning van je sporen te vergroten of verkleinen, of veeg naar links of rechts om de tijdweergave te verstellen.

ftr_dreams_gebaren
7

Uitlijnen

Als je een element (zoals een tekening of foto) over de Stage verplaatst, kan Procreate Dreams dit voor je centreren of uitlijnen. Gebruik één vinger om het element te verslepen, zet een andere vinger stil op een lege plek naast de Stage.

ftr_dreams_gebaren
8

Voorvertoning

Tik met vier vingers op de Stage en je animatie vult het iPad-scherm. Speel je project af met de knop onderin, maar bepaal eerst het beginpunt door naar links of rechts te vegen. Sluit af door nogmaals met vier vingers te tikken.