Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Notities: maak een archief met pdf’jes op je iPhone en iPad

In iOS 17 en iPadOS 17 is Notities dé plek geworden om een archief voor je pdf'jes te maken. Je bestanden worden nu veel overzichtelijker weergegeven in het formaat dat jij wilt, en je kunt ze direct annoteren. Zo werkt het!
Pdf archief notities
Icon voor Notities
Notities
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Pdf-archief in Notities: ontdek stap voor stap hoe het werkt

Notities pdf archief
1

Pdf’jes

In de Bestanden-app ontstaat een wildgroei aan pdf’jes. Tik op ‘Selecteer’ en vink de pdf-bestanden aan. Leg je vinger op een van de onderdelen en houd vast. Tik op ‘Kopieer [aantal] onderdelen’ en plak die daarna in een Notitie.

Notities pdf archief
2

Toon als

De pdf’jes worden nu in giga-formaat weergegeven, maar dat maakt het niet meteen overzichtelijker. Tik op het v’tje na de naam van een pdf-document en kies dan ‘Toon als>Klein’. Zo zie je veel meer in één oogopslag!

Notities pdf archief
3

Veeg door de pdf

Tik maar weer eens op een v’tje bij een document en kies nu ‘Toon normaal’ of ‘Toon groot’. Je kunt nu eenvoudig horizontaal door de pdf vegen. Tik op ‘Toon miniaturen’ om sneller te navigeren.

Notities pdf archief
4

Annoteren

Heb je een iPad met een Apple Pencil, dan kun je direct annotaties maken op het pdf-bestand. Met knijp- en spreidgebaren zoom je eenvoudig in op de pdf, precies op het element dat je nodig hebt.

Vergrendel je notitie

Natuurlijk: je iPhone en iPad zijn al beveiligd. Maar een extra laagje beveiliging voor gevoelige notities is uiteraard nooit weg. Op je iPhone of iPad ga je naar ‘Instellingen>Notities>Wachtwoord>iCloud’ en vink je Face/Touch ID aan om de functie in te schakelen. Vervolgens vergrendel je een notitie via de bol met de drie puntjes en ‘Vergrendel’.

Overigens kun je in Notities voor je Mac ook een pdf-archief maken. Hoe dit precies in zijn werking gaat? Ontdek het hier: zo beheer je pdf’s voortaan in Notities op je Mac