Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Ontdek de nieuwe iCloud-website

iCloud heeft recent een nieuwe website gekregen! Het is nu nog gemakkelijker om je bestanden vanuit elke browser te beheren – wij vertellen hoe.
Nieuwe iCloud website
Icon voor iCloud
iCloud
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Stap voor stap door de nieuwe website

Nieuwe iCloud website
1

iCloud.com

Open een browser en ga naar www.icloud.com. Klik op de grote Log in-knop en log in met je Apple ID. Mogelijk wordt er ter verificatie nog een code naar een van je Apple-apparaten gestuurd – vul die in.

ws_iCloud_144
2

Homepage

Dit is hem dan, je eigen iCloud-homepage. Met allerlei tegels die je toegang geven tot je belangrijkste iCloud-onderdelen. Je foto’s, je bestanden in iCloud Drive – het zal je allemaal bekend voorkomen.

ws_iCloud_144
3

Verander de indeling

Je kunt de volgorde van de tegels veranderen, en tegels verwijderen of toevoegen. Zo pas je je homepage naar wens aan. Scrol helemaal naar beneden en klik daar op ‘Pas homepage aan’.

ws_iCloud_144
4

Tegels toevoegen of verwijderen

De tegels wiebelen nu – zoals ook apps op je iPhone soms wiebelen. Je verwijdert een tegel door op het minnetje linksboven te klikken. Via ‘Tegel toevoegen’ kun je alle mogelijke tegels toevoegen.

ws_iCloud_144
5

Schuiven maar

Heb je alle benodigde tegels op je homepage staan? Sleep ze dan in de volgorde die jou goed bevalt. Als alles naar wens is, klik je rechtsboven op ‘Gereed’ om de bewerkingsmodus te sluiten.

ws_iCloud_144
6

Open een tegel

De tegels spreken voor zich: via Foto’s bijvoorbeeld, open je je fotobibliotheek. Het is een iets simpelere versie van de app zoals je die kent, en dat geldt ook voor de overige apps. ­Bewerkingen worden gesynchroniseerd.

ws_iCloud_144
7

Nieuw aanmaken

Maar er is nog meer te vinden dan de tegels alleen! Klik op het plusje bovenin: hiermee open je het menu ‘Nieuw aanmaken’. Vanuit hier start je een nieuw e-mailbericht, iWork-document en nog veel meer.

ws_iCloud_144
8

Apps en diensten

Via het rastertje open je apps en (mits je betaalt voor iCloud-opslag) functies van iCloud+, zoals ‘Verberg mijn e-mailadres’. Ook check je via dit menu je iCloud-opslag en -abonnement.

ws_iCloud_144
9

Gegevensherstel

Een geniale optie van de nieuwe iCloud-website, ook te vinden via het rastertje. Herstel bestanden die je de afgelopen dertig dagen hebt verwijderd van iCloud Drive, of je bladwijzers, contacten en agenda’s.

Iedere browser

We laten je de vernieuwde iCloud-website nu zien in Safari op de Mac. Maar je kunt hem ook in andere browsers openen en op andere apparaten. Je opent de site net zo gemakkelijk op je iPhone, Windows-pc of in een browser als Chrome.