Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Bewerk je foto’s met AI

Met Adobe Firefly, een gratis webapp, voeg je eenvoudig bewerkingen door in je foto’s dankzij ‘Generatief vullen’. Geef een gebied aan op je foto, voer in wat je wilt veranderen, en Firefly doet de rest. Wij laten je zien hoe het werkt, en wat je op deze manier zoal kunt toevoegen en verwijderen.
ws_firefly_155
Icon voor Foto's
Foto's
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!
ws_firefly_155
1

Log in

Ga naar firefly.adobe.com en klik rechtsboven op ‘Aanmelden’. Je kiest hier of je wilt inloggen met je account van Google, Facebook, Apple, of Adobe. Of maak een nieuw Adobe-account aan met ‘maak een account’.

ws_firefly_155
2

Generatief vullen

Kies nu bij je opties onder ‘Probeer dit eens’ voor ‘Generatief vullen’. Je krijgt hier de optie om een afbeelding te uploaden – je kunt ook gewoon een foto vanuit Finder of de Foto’s-app in het venster slepen.

ws_firefly_155
3

Aan de slag

Onderin zie je nu een werkbalk met een paar tools: toevoegen en verwijderen zijn het belangrijkst. We beginnen met toevoegen. Selecteer de tool, en sleep over een gebied in je foto.

ws_firefly_155
4

Opdracht

Voer in het tekstvak onderin nu in wat je wilt zien. In deze foto van Brugge willen we bijvoorbeeld een wat zonnigere lucht – het origineel is iets te grauw. Voer daarvoor ‘lucht met zon’ in, en tik op ‘Genereren’.

ws_firefly_155
5

Resultaat

Nu krijg je drie opties te zien waarop je kunt klikken. Ben je tevreden over het resultaat van één daarvan? Klik op ‘Behouden’. Wil je het opnieuw proberen, tik dan op de ‘+’, of op ‘Annuleren’ om een nieuwe opdracht in te vullen.

ws_firefly_155
6

Verwijderen

Aan de linkerkant van je scherm heb je een tweede werkbalk. Hiermee wissel je tussen de modi van Firefly: invoegen, verwijderen en pan. Tik op ‘Verwijderen’. Hiermee verwijder je elementen uit je foto.

ws_firefly_155
7

Weg ermee

Selecteer iets in je foto om te wissen. Denk aan een lelijk bord, een satellietschotel of iemand die in de weg staat. In dit geval halen we een boot weg: selecteer hem (inclusief de reflectie) en kies ‘Verwijderen’.

ws_firefly_155
8

Pan

Dag boot! Tik weer op ‘Behouden’ om het resultaat op te slaan. In principe zijn we nu klaar – je slaat het eindresultaat op met de knop ‘Downloaden’ bovenaan. Maar we wisselen nog even naar ‘Invoegen’ via de zijbalk.

ws_firefly_155
9

Extraatje

Met de balk onderin pas je via ‘Instellingen’ de grootte van je penseel aan. Zo kun je preciezer te werk gaan. Wij tekenen de contouren van een groep zwanen op de plek van de boot, en voeren ‘zwanen’ in. Nu zijn we klaar!

ws_firefly_155
Subtieler dan je denkt

De afbeelding die je in deze Mac ziet is al behoorlijk aangepakt met Firefly, en dat valt niet eens op. Die idyllische wolkjes in de lucht, dat mooie fort op de berg, het stromende beekje rechtsonder – op de originele afbeelding ontbraken ze allemaal. Tevens zaten er takken in beeld die het uitzicht blokkeerden, maar die zijn nu nergens meer te bekennen.