Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone-achtergrond automatisch veranderen: ieder uur een andere foto!

Foto's shuffelen
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
10 stappen
Download:
N.v.t.
ws_achtergrond_143
1

Opstarten

Om een achtergrond te laten wisselen, ga je naar ‘Instellingenu0026gt;Focus’. Hier heb je twee opties: je kiest een standaard focus, of je maakt een nieuwe. Laatstgenoemde werkt met de plus rechtsboven, maar wij kiezen de focus ‘Werk’.

Het kan je niet ontgaan zijn: sinds iOS 16 kun je het vergrendelscherm van je iPhone tot in detail aanpassen. Er zijn veel meer achtergronden om uit te kiezen, je kunt het klokje aanpassen en er zijn widgets die handige informatie tonen. Raak je na een tijdje alsnog uitgekeken op je vergrendelscherm? Dan is er nóg een handige nieuwe optie: je iPhone-achtergrond automatisch veranderen!

iPhone-achtergrond automatisch veranderen

In dit artikel laten we zien hoe je je iPhone zó kunt instellen, dat de achtergrond ieder uur automatisch verandert. We leggen uit hoe je foto’s toevoegt aan een roterende selectie, zodat er steeds iets anders te zien is. Dit is een leuke manier om je iPhone een persoonlijk tintje te geven en om altijd iets nieuws te hebben om naar te kijken. Dit werkt overigens uitsluitend op de iPhone, en niet op de iPad.

Lees ook: Zo vind je de leukste Mac-wallpapers

1 Foto’s shuffelen

Voeg nieuwe achtergrond toe

Ga naar ‘Instellingen>Achtergrond’ en tik op ‘+Voeg nieuwe achtergrond toe’. Zo open je Apple’s nieuwe galerie met verschillende achtergronden. Tik helemaal bovenaan in het scherm op de paarse knop ‘Foto’s shuffelen’.

2 Kies je foto’s

Foto's shuffelen

Vink ten minste een van de vier rubrieken aan om de iPhone zelf foto’s te laten selecteren. Tik op ‘Personen’ en bepaal wie je wilt zien. Of houd alles zelf in de hand en ‘Selecteer foto’s handmatig’.

3 Shuffle-frequentie

Shuffle-frequentie

Hoe vaak wil je een nieuwe foto zien? Tik op ‘Shuffle-frequentie’ en kies wanneer een foto weer plaats moet maken voor iets nieuws. Je krijgt op deze manier ten minste elke dag iets nieuws te zien.

4 Stijlen en meer

Stijl kiezen

Voeg nu nog widgets en een klokje toe, en pas eventueel de stijlen aan door horizontaal over het scherm te vegen. Via de Meer-knop (de bol met de drie puntjes) krijg je nog meer opties. Dit alles wordt toegepast op alle foto’s die achtereenvolgens verschijnen – zo houd je dus toch iets van eenheid en rust op je vergrendelscherm.

Tik ten slotte op ‘Voeg toe’ en doorloop de laatste stappen in het scherm om je nieuwe vergrendelscherm te activeren.

Nog meer inspiratie voor je vergrendelscherm

Heb jij alle nieuwe mogelijkheden van het iOS 16 Vergrendelscherm al ontdekt? Als je er meer over wilt weten, lees dan ook de volgende artikelen.

📱 Hoe kun je widgets toevoegen aan je iPhone-scherm?

Welke iOS 16 widgets zijn er voor het vergrendelscherm van je iPhone?

🕣 iOS 16: klokje aanpassen op het vergrendelscherm

😀 Emoji-wallpapers zijn supertof (en zo maak je ze zelf)

✂️ iTip: Achtergrond iPhone passend maken met dit iOS 16-trucje

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!