Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Gebruik vormen in je Keynote-presentatie

Met de vormen in Keynote geef je vorm aan zelfs de lastigste presentatie. Zo werken ze!
Afbeelding van Gebruik vormen in je Keynote-presentatie
Icon voor Keynote
Keynote
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Dit moet je weten

Een professioneel ogende presentatie maken met Keynote op de iPad is erg gemakkelijk met dank aan de vele sjablonen en thema’s. En dan zijn er ook nog de geometrische vormen om je diashow mee te larderen. Heb je weinig geschikt beeldmateriaal of zelfs alleen maar tekst, dan vind je in de vormenbibliotheek altijd nog wel iets om je presentatie mee op te fleuren!

iPad-bezitters profiteren van nog een Keynote-functie. Tenminste, als je een Magic Keyboard of ander extern toetsenbord hebt. Hiermee is het namelijk heel gemakkelijk om vormen, foto’s en eigenlijk alle andere objecten te dupliceren. Wij presenteren u dus: de nieuwste trucjes voor je presentatie!

Ontdek stap voor stap hoe de vormen in Keynote werken

Instructiefoto: Afbeeldingen toevoegen
1

Afbeeldingen toevoegen

Het is nu gemakkelijker om afbeeldingen toe te voegen aan presentaties. Je tikt hiervoor op het plusje rechtsboven en dan op ‘Foto of video’. Of tik op ‘Camera’ en schiet direct een foto met je iPad.

Instructiefoto: Stijl en formaat
2

Stijl en formaat

Tik op de foto die je hebt toegevoegd om deze te selecteren. Met de blauwe bolletjes versleep je hem en pas je het formaat aan. Tik op het kwastje om zaken als randjes en schaduwen toe te voegen.

Instructiefoto: Vormen
3

Vormen

Via het plusje kun je vormen toevoegen. Tik op de knop met het rondje en het vierkantje en verbaas je over de hoeveelheid. Ze zijn eveneens schaalbaar, en met het kwastje pas je de stijl aan.

Instructiefoto: Vormen bewaren ...
4

Vormen bewaren …

Misschien wil je een vorm terug laten komen verderop in je presentatie. Tik dan op de vorm en op ‘Voeg toe aan vormen’. Niet alle aanpassingen worden bewaard, maar bijvoorbeeld hoek en spiegeling wel.

Instructiefoto: ... Of dupliceren
5

… Of dupliceren

Heb je een toetsenbord gekoppeld aan je iPad? Duw op option en versleep een vorm of afbeelding om deze te dupliceren. Geen toetsenbord? Dan moet je erop tikken en kopiëren en plakken.

Instructiefoto: Omtrek
6

Omtrek

In één oogopslag de complete structuur van je presentatie zien? Ook dat is nu gemakkelijker! Tik op het middelste icoontje links, en kies dan voor de optie ‘Omtrek’. Je krijgt dan een soort inhoudsopgave.

Nieuwe export-optie: video!

Tik op het bolletje met de drie puntjes en tik op ‘Exporteer>Film’ om je presentatie om te zetten naar een video (een .mov-bestand). Je bepaalt zelf onder meer de resolutie, welke dia’s getoond worden en hoe snel de dia’s elkaar opvolgen.