Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak een fotolijstje van je oude iPhone

Gooi je oude iPhone nooit zomaar weg – maak er een fotolijstje van! Zo heb je nog lang plezier van je toestel. Hier leer je hoe het werkt.
fotolijstje iPhone
Icon voor Foto's
Foto's
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
3 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

ftr_oude_152
1

Zet je album klaar

Eerst moet je een album vullen met de foto’s die je wilt tonen. Open Foto’s, en navigeer naar het tabblad ‘Albums’. Voeg hier een nieuw album toe met de ‘+’, en kies je foto’s – of voeg ze achteraf­­­ toe met de deelknop onder een foto.

ftr_oude_152
2

Diashow

Zorg ervoor dat je het album hebt geopend. Je start de diashow vervolgens via de knop met de drie puntjes. Kies daar ‘Diavoorstelling’. Op oudere versies van iOS zit de optie onder de deelknop.

ftr_oude_152
3

Herhaal

Om de diashow te laten herhalen, tik je op het midden van het scherm en kies je ‘Opties’. Zet hier de schakelaar aan bij ‘Herhaal’. Je kunt hier ook een thema én het tempo kiezen, al werkt laatstgenoemde niet bij ‘Origami’.

Permanent aan

Wil je een iPhone als fotolijstje, dan wil je het scherm waarschijnlijk permanent aan laten staan. Dat stel je zo in: ga op je iPhone naar ‘Instellingen>Scherm en helderheid>Automatisch­­­ slot’ en zet een vinkje bij ‘Nooit’.

Om te voorkomen dat het scherm dimt, moet je bij toestellen zonder thuisknop ook via ‘Instellingen>Face ID en toegangscode’­­ de functie ‘Voorzieningen­­­ aandachtsdetectie’ uitschakelen.