Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Monteer een filmische intro-montage in Final Cut Pro

Filmische intro Final Cut Pro
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Films en series beginnen er vaak mee: een aaneenschakeling van korte beelden, bedoeld om de titel en belangrijkste castleden te presenteren. Vaak staan ze bol van de visuele effecten en ze hebben één belangrijk doel: het neerzetten van de juiste stemming. In de filmwereld heet zoiets een ‘title sequence’.

Veel title sequences combineren fragmenten met blends (overvloeien) en maskers. Op creatieve wijze krijgt de kijker een voorproefje van de film of serie die gaat komen.

In deze workshop werken we in Final Cut Pro aan de intro van een misdaadthriller. De vintage kaart en beelden die we door elkaar mixen, roepen gevoelens op voor de plaats en tijd waarin het verhaal zich afspeelt. De vurige Bloom-overgangen wekken gevoelens van gevaar en drama op die je in een misdaadthriller mag verwachten. En er zijn meer montagetechnieken die aan bod komen, dus snel aan de slag en download het oefenmateriaal van onze website.