Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ontwerp een vrolijke emoji-wallpaper voor je iPhone of iPad

Emoji’s passen perfect op je lockscreen, want sinds iOS 16 en iPadOS 17 ontwerp je vrolijke emoji-wallpapers.
iOS 16 emoji wallpapers
iOS 16
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
7 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Aan de slag

ftr_emojji_wallpaper
1

Achtergrond

Pak je iPhone of iPad erbij, ga naar ‘Instellingen>Achtergrond’ en tik op ‘Voeg nieuwe achtergrond toe’. Je opent het volgende menu ook door het vergrendelscherm naar beneden te vegen, dit vast te houden en op de plus te tikken.

ftr_emojji_wallpaper
2

Emoji

Kies bovenin voor ‘Emoji’. Nu is het aan jou: tik in het toetsenbord op je favoriete emoji’s en ze belanden in de wallpaper. Kies er minimaal een, maximaal zes. Ook kun je dezelfde emoji meermaals toevoegen – die komt dan vaker voor.

ftr_emojji_wallpaper
3

Achtergrondkleur

De achtergrondkleur past zich aan je emoji’s aan. Zie je liever een andere kleur? Tik op het bolletje rechtsonder en kies er een. Met de schuifbalk verstel je de helderheid, met het bolletje linksboven open je een uitgebreider pallet.

ftr_emojji_wallpaper
4

Patronen

Er zijn verschillende patronen voor de emoji’s, van ordelijk tot chaotisch. Je bekijkt ze door horizontaal over het scherm te vegen. Onderin verschijnt steeds de naam van het huidige ­patroon – wij kiezen ‘Groot’.

ftr_emojji_wallpaper
5

Klok

Ook het klokje verdient wat aandacht. Tik hierop. Met de twaalven pas je het lettertype aan, de schuifbalk is voor de letterdikte. Met de bolletjes kies je een klokkleur, de wereldbol linksboven is om de notatie te wijzigen.

ftr_emojji_wallpaper
6

Widgets

Nu de widgets nog! Tik hiervoor op de balk onder het klokje (of voor iPads in de landschapsmodus, op de kolom links), browse door de lijst met apps en kies je widgets. Ook de widget boven het klokje kun je aanpassen door erop te tikken.

ftr_emojji_wallpaper
7

Thuisscherm

Tevreden met je wallpaper? Tik rechtsboven op ‘Voeg toe’. Je toestel vraagt nu of je hem ook voor je beginscherm wilt gebruiken, niet alleen voor je vergrendelscherm. Maak je keuze, indien nodig moet je nu een extra wallpaper ontwerpen.