Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
Academy Gratis workshop

Laat je iPhone en Apple Watch met elkaar matchen

Laat de wijzerplaat van je Apple Watch matchen met het vergrendelscherm van je telefoon.
iPhone en Apple Watch matchen
iOS 16
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

iPhone Apple Watch matchen
1

Aarde

Kies op je iPhone bovenin voor Astronomie. Je ziet dan de aarde, en als je iets naar rechts veegt, ­‘Aardedetails’. Voor je Apple Watch heb je de bijbehorende wijzerplaat, ook onder het kopje Astronomie.

iPhone Apple Watch matchen
2

Maan

Veeg je nog verder onder Astronomie, dan zie je de maan of een compleet zonnestelsel. Ook voor de Apple Watch vind je perfect matchende wijzerplaten onder het kopje Astronomie.

iPhone Apple Watch matchen
3

Pride

Onder het kopje Verzamelingen vind je op je iPhone deze vrolijke regenboog mét diepte-effect – veeg voor diverse achtergrondkleuren. Deze past uitstekend bij de ‘Pride digitaal’-wijzerplaat op de Apple Watch.

iPhone Apple Watch matchen
4

Pan-Afrikaanse vlag

Ook onder Verzamelingen: de Pan-Afrikaanse vlag. Op de Apple Watch vind je zijn evenknie onder het kopje Unity. Valt overigens ook best goed in de smaak bij de gemiddelde NEC-fan, maar dat terzijde.

iPhone Apple Watch matchen
5

Emoji

Een emoji-vergrendelscherm is helemaal hip. Vergeet niet horizontaal over het scherm te vegen voor wilde patronen. Kies emoji’s die passen bij de personages van de Memoji-wijzerplaat op de Watch.

matchen
6

Kleur

Kies rechts bovenin bij de iPhone-achtergronden voor Kleur. Veeg horizontaal over het scherm voor een ‘effen’ variant. Pak dan op je Apple Watch de wijzerplaat ‘Kleur’: kies een kleur die er mooi bij past of juist hevig contrasteert.

matchen
7

Zelfde foto

Open een mooie foto, tik op het Deel-icoon en op ‘Gebruik als achtergrond’. Tik dan bij dezelfde foto opnieuw op het Deel-icoon en dan op ‘Maak wijzerplaat aan’. Doorloop de stappen in het scherm.

matchen
8

Kleurverloop

De nieuwe Modulair-wijzerplaat heeft verschillende fraaie kleurverloopjes. De ­iPhone-achtergrond Kleur ook. Speel een beetje met de kleursliders om de boel op elkaar af te stemmen.

Hier vind je belangrijkste functies

Interactieve afbeelding
Astronomie

Is het Astronomie-vergrendelscherm nergens te vinden? Mogelijk is je iPhone te oud: op de iPhone 8 (Plus) en iPhone X wordt de achtergrond niet ondersteund.