Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo maak en bewerk je een pagina in Apple’s Dagboek-app

Er zijn veel manieren om een nieuwe pagina in de Dagboek-app te maken. Die ontdek je hier. En je leert meteen hoe je de pagina bewerkt en naar je hand zet.
iOS 17.2 nieuwe iPhone app
Icon voor Apps
Apps
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Dagboek-app: alle manieren om een pagina te maken

ftr_dagboek_eerste
Via een app

Misschien heeft een app iets waarvan je denkt: daar kan ik een pagina over volschrijven. Denk aan een nummer in de ­Muziek-app, een spannende Apple TV+-aflevering, of een roman in de Boeken-app.

Wat je ook ziet, je kunt dit rechtstreeks vanuit de betreffende app op een Dagboek-pagina plaatsen. Daarvoor gebruik je de Deel-knop: tik hierop, daarna op ‘Dagboek’, en Dagboek maakt er een nieuwe pagina voor aan.

Ontdek stap voor stap hoe je de pagina bewerkt

ftr_dagboek_eerste
1

Nieuwe pagina

Hierboven hebben we uitgebreid omschreven hoe je een nieuwe dagboekpagina begint. Kies je voorkeur uit. Je belandt vervolgens altijd in hetzelfde menu: met de volgende stappen zet je de pagina verder naar je hand.

ftr_dagboek_eerste
2

Aanbevolen

Het toverstaf-icoontje is je toevluchtsoord voor een vleugje inspiratie: hiermee toont Dagboek wat suggesties voor onderwerpen om over te schrijven. Tik er een aan en de app plakt de bijbehorende media direct op je dagboekpagina.

ftr_dagboek_eerste
3

Tekst

Zeg je dagboek, dan zeg je schrijven. Typ wat je wilt: schrijf over een specifieke gebeurtenis, een dag, je gevoelens of iets anders. Maak je niet te druk om spelling, grammatica of stijl; een dagboek moet vooral rustgevend zijn.

ftr_dagboek_eerste
4

Fotobibliotheek

Vrolijk je pagina op met wat afbeeldingen! Via het foto-icoontje open je je fotobibliotheek. Tik er een of meer aan, Dagboek voegt ze meteen toe. Ter plekke foto’s schieten kan ook – daarvoor is het camera-icoon.

ftr_dagboek_eerste
5

Spraakopname

Dagboek ondersteunt ook spraakopnames. Tik op dit icoon, en geef indien nodig toestemming tot je microfoon. Tik vervolgens één keer op de opnameknop, doe je verhaal, en tik er nogmaals op. Het fragment staat nu op je pagina.

ftr_dagboek_eerste
6

Locatie

Een toeristische trekpleister, een evenementenhal, een restaurant waar je heerlijk hebt gedineerd – specifieke locaties kun je ook toevoegen. Tik op het pijltje, voer het adres in en tik op de locatie. Je ziet nu een landkaart!

ftr_dagboek_eerste
7

Aanpassen

Nu nog de puntjes op de i zetten. Verander de structuur van je pagina door afbeeldingen, spraakopnames, locaties en andere elementen te verslepen. Of selecteer een tekst, tik hierop en kies ‘Structuur’ om de stijl aan te passen.

ftr_dagboek_eerste
8

Datum

Dagboek neemt altijd aan dat je pagina gaat over de dag waarop je schrijft. Klopt dit niet? Tik op de bol met de drie puntjes, kies ‘Aangepaste datum’ en selecteer de juiste dag. Handig als je met terugwerkende kracht schrijft.

ftr_dagboek_eerste
9

Bladwijzer

Je pagina is af! Verwacht je er regelmatig naar terug te bladeren? Sla de pagina op als bladwijzer, middels het icoontje linksboven. Je vindt hem nu gemakkelijk terug op het beginscherm van Dagboek door naar bladwijzers te zoeken.