Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak een schema in Dagboek en plan je schrijfmomenten

Bang dat je je hersenspinsels vergeet op te schrijven? Maak een schema voor Apple's Dagboek-app en je houdt je boekje consequent bij.
Schema Dagboek app
Icon voor Apps
Apps
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Dagboek-app: ontdek stap voor stap hoe je een schema maakt

ftr_dagboek_dagen
1

Notificaties

Heb je een Dagboek-schema ingesteld, dan ontvang je een melding zodra het tijd is om je volgende pagina te vullen. Mits je hier toestemming voor geeft! Ga hiervoor naar de app ‘Instellingen‘, tik op ‘Meldingen>Dagboek’ en activeer ‘Sta meldingen toe’.

ftr_dagboek_dagen
2

Schema

De notificaties zijn er klaar voor, maar ze wachten nog op je planning. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Dagboek’ en tik je op ‘Schema voor dagboek bijhouden’. Activeer de schakelaar bovenin en het schema staat aan.

ftr_dagboek_dagen
3

Tijd

Wat is voor jou het ideale moment van de dag om aan Dagboek te werken? ’s Ochtends vroeg? Rond de middag? Of vlak voor het slapen gaan? Tik op de klok bij ‘Tijd’ en geef aan op welk tijdstip je de notificaties wilt ontvangen.

ftr_dagboek_dagen
4

Dagen

Selecteer ook nog de dagen waarop je de meldingen wilt krijgen. Een diehard Dagboek-schrijver zal iedere dag registeren, maar voor beginners is dat nogal overweldigend. Loop daarom niet te hard van stapel!