Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Schrijf je eigen column in Pages

In deze workshop geven we geen spoedcursus ‘Column schrijven’. Wel laten we je zien hoe je een column mooi opmaakt in Pages. Want een goede opmaak is het halve werk!
column pages
Icon voor Pages
Pages
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe je een column in Pages maakt

ftr_pages_column
1

Schrijf je tekst

Open om te beginnen een nieuw en leeg document in Pages. Geef dit bestand een passende naam door bovenin op ‘Naamloos’ te klikken. Schrijf op wat je van het hart moet, maar houd het kort en bondig.

ftr_pages_column
2

Kolommen toevoegen

Open het tabblad ‘Opmaak’ met het kwastje rechts. Ga hier naar het paneel ’Lay-out’, en geef aan hoeveel kolommen je wilt. Selecteer de tekst vanaf de tweede alinea, en voer bij het eerste vakje bij ‘Inspringingen’ 0,5 cm in.

ftr_pages_column
3

Stijl

Via het paneel ‘Stijl’ kies je het lettertype en -formaat voor de titel en de tekst. We geven de tekst meer lucht door ‘Afstand’ op 1,2 te zetten, dat zorgt voor meer regelafstand. Selecteer wel alle alinea’s voor je dit doet!

ftr_pages_column
4

Cirkel

Ga bovenin naar ‘Vorm’ en voeg een cirkel toe. Vergroot die door de hendels te verslepen en tegelijkertijd Shift ingedrukt te houden; zo blijft je cirkel keurig rond. Gele hulplijnen helpen je bij het positioneren van de cirkel.

ftr_pages_column
5

Foto

Zet een foto van jezelf op het bureaublad, en sleep die op de cirkel. Het zichtbare gedeelte van de foto wordt niet doorzichtig weergegeven. Versleep de foto en de schuifbalk eronder om alles passend te maken en klik op ‘Gereed’.

ftr_pages_column
6

Vrijstaand

Houd de cirkel geselecteerd en ga in de Opmaakbalk naar het paneel ‘Afbeelding’. Klik op de knop ‘Verwijder achtergrond’ om je portret vrijstaand te maken. Eventueel pas je daaronder ook nog wat verbeteringen toe op de foto.

ftr_pages_column
7

Cirkel encore

Voeg nóg een cirkel toe. Via het paneel ‘Orden’ zet je deze ‘Achteraan’, en daarmee dus achter je foto. Via het paneel ‘Stijl’ kies je een kleur. Experimenteer met het formaat en de positie van de twee cirkels

ftr_pages_column
8

Handtekening

De finishing touch is je handtekening ­onderaan het verhaal. Ga naar ‘Voeg in>Importeer vanaf iPhone>Voeg tekening toe’. Zet je handtekening op je iPhone en tik daar op ‘Gereed’. Versleep die naar het einde van je tekst.

Column in Pages: hier vind je de belangrijkste functies

ftr_pages_column