Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Voeg widgets toe aan je Apple Watch

Met de Apple Watch kun je widgets recht op je pols plaatsen. Maar hoe doe je dat precies? En welke widgets moet je nou proberen?
Apple Watch widgets
Icon voor Widgets
Widgets
Icon voor Apple Watch
Apple Watch
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
7 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe de widgets werken

widgets watch
1

Waar?

De widgets van watchOS 10 en nieuwer staan niet recht op de wijzerplaat. Apple heeft ze enigszins verstopt: ontgrendel je Apple Watch en draai de Digital Crown naar boven. Je eerste widget komt nu voor de dag, draai verder om de rest te bekijken.

widgets watch
2

Slimme stapel

De Watch-widgets staan standaard onder elkaar, op een Slimme stapel. Die is ook écht slim, want de volgorde verandert naarmate de dag vordert. Bovenaan de widget waarvan watchOS denkt dat je die op dat moment wilt zien.

widgets watch
3

Tik dubbel

Met een Apple Watch Series 9 of Apple Watch Ultra 2 vind je de stapel ook via Tik dubbel: zorg ervoor dat je scherm actief is en tik twee keer snel met je wijsvinger tegen je duim. Telkens wanneer je opnieuw tikt, toont watchOS de volgende widget.

widgets watch
4

Wijzigen

Uiteraard kun je de Slimme stapel naar je hand zetten – of eigenlijk, naar je pols. Daarvoor leg je eerst je vinger op de stapel en laat je hem hier even staan. De widgets worden vanzelf van elkaar losgetrokken.

widgets watch
5

Toevoegen

Met de plus bovenaan de stapel voeg je nieuwe widgets toe. Tik hierop en er verschijnt een lijst met alle apps die een widget hebben. Tik er een aan om de opties te bekijken, daarna op een widget om hem toe te voegen.

widgets watch
6

Pinnen

Is er een specifieke widget waar je constant naar tuurt? Maak hem vast! Dit doe je door op het gele punaise-icoontje boven de widget te tikken. watchOS zet hem nu standaard bovenaan de Slimme stapel.

widgets watch
7

Puntjes op de i

Alleen vastgemaakte widgets kun je van volgorde veranderen: houd er een vast en sleep hem naar boven of beneden. Wil je toch nog een widget verwijderen? Tik daarvoor op het rode min-icoontje. Sla al je wijzigingen op met ‘Gereed’.

Apple Watch-widgets om te proberen

Apple Watch widgets