Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPad-widgets: zo werken ze – en deze moet je proberen

Het grote scherm van de iPad is perfect voor widgets. Zo voeg je die toe en zet je ze naar je hand – en deze iPad-widgets moet je proberen.
ftr_widgets_ipad
Icon voor Widgets
Widgets
Icon voor iPad
iPad
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
5 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Aan de slag met iPad-widgets

ftr_widgets_ipad
1

Thuisscherm

Thuisscherm-widgets voor de iPhone en iPad gedragen zich vrijwel hetzelfde. Toevoegen, verwijderen, aanpassen – je doet het allemaal op dezelfde manier. Weet je niet hoe? In de workshop over iPhone-widgets leer je er alles over. Wel heb je per pagina meer ruimte voor widgets, met dank aan het grotere iPad-scherm.

ftr_widgets_ipad
2

Vergrendelscherm

Met iPadOS 17 heeft de iPad eindelijk widgets voor het vergrendelscherm. Hiervoor moet je de bewerkweergave openen, op dezelfde manier als op de iPhone.

ftr_widgets_ipad
3

Portretmodus

Houd je de iPad rechtop vast – in de Portretmodus – dan voeg je widgets weer op de­ ­iPhone-manier toe. Dat wil zeggen: boven en onder het klokje.

ftr_widgets_ipad
4

Landschapsmodus

Draai je de iPad een kwartslag, dan draait het vergrendelscherm mee. De widgets niet allemaal: alles wat je net onder het klokje hebt gezet, verdwijnt in de Landschapsmodus. Maar dat heeft een groot voordeel …

ftr_widgets_ipad
5

Meer widgets!

In de Landschapsmodus van de iPad zie je links op het vergrendelscherm een kolom. Tik hierop: nu kun je er widgets aan toevoegen – en ze zijn groter dan in de Portretmodus. Zo kun je dus twee sets aan widgets samenstellen!

Slimme stapels

Met de ‘Slimme stapels’ stapel je tot tien widgets op elkaar. Je wisselt door naar boven of beneden te vegen. Toevoegen kan op twee manieren.

De korte weg: leg je vinger op een widget, plaats hem op een andere widget van hetzelfde formaat en laat los. De lange weg: leg je vinger op het beginscherm, tik op de plus en kies ‘Slimme stapel’. Kies een formaat en bevestig je keuze met ‘Voeg widget toe’.

Om de stapel te bewerken, houd je de widget vast en kies je ‘Wijzig stapel’. Met de plus voeg je widgets toe, met de min verwijder je ze. Je verandert de volgorde door widgets te verslepen.

De beste iPad-widgets

ftr_widgets_ipad