Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zet widgets op de Mac naar je hand (en deze moet je proberen)

Volwaardige widgets zijn er sinds macOS Sonoma ook voor het bureaublad van de Mac! Hoe kun je die toevoegen en naar je hand zetten? En welke widgets zijn echt de moeite waard?
widgets macbook
Icon voor Widgets
Widgets
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
7 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Aan de slag met Mac-widgets

widgets macbook
1

Toevoegen

Ctrl-klik op het bureaublad en kies ‘Wijzig widgets’. Er verschijnt nu een menu: zweef met je muis hier boven een widget en klik op de plus om hem toe te voegen. Met de kolom links zoek je direct naar widgets van specifieke apps.

widgets macbook
2

Van iPhone

Ook widgets van je iPhone kun je op het bureaublad plaatsen, zelfs als de bijbehorende app niet op je Mac staat. Deze vind je als volgt: klik in de kolom links op de betreffende app, daarna op ‘Van iPhone’ rechtsboven.

widgets macbook
3

Wijzigen

Sommige widgets kun je nog aanpassen. Die van Notities bijvoorbeeld: Ctrl-klik erop en je kunt het formaat veranderen door een andere aan te vinken, of een andere notitie aan de widget koppelen met ‘Wijzig ‘Notities’’.

widgets macbook
4

Verplaatsen

Een widget verplaatsen doe je door erop te klikken en hem te verslepen. Apple heeft er vaste plekken voor gemaakt, dus je kunt ze niet lukraak neerzetten. Ctrl+klik op een widget en kies ‘Verwijder widget’ om hem weg te halen.

widgets macbook
5

Vensters

Wanneer je allerlei vensters hebt geopend, hoef je ze niet één voor één te minimaliseren om een blik op je widgets te werpen. Klik gewoon op een lege plek in het bureaublad: alle vensters worden tijdelijk naar boven geschoven.

widgets macbook
6

Vandaag-weergave

Op de Mac open je de Vandaag-weergave door rechtsboven op de klok te klikken. Klik op ‘Wijzig widgets’ om de weergave aan te passen: widgets verwijderen, toevoegen en verslepen werkt hetzelfde als in de vorige stappen.

widgets macbook
7

Schermbeveiliging?

De iPhone en iPad hebben dus widgets voor het vergrendelscherm, maar hoe zit het met de schermbeveiliging van de Mac? Helaas, die moet het nog zonder doen. Hopelijk brengt Apple hier in de toekomst verandering in.

Must-have Mac-widgets

widgets macbook