Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

8 tips om meer uit je AirPods te halen

De AirPods hebben allerlei handige functies waarmee je nog meer uit je luistersessies haalt. Daarom vind je hier 8 handige AirPods-tips!
AirPods schoonmaken
Icon voor AirPods
AirPods
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
12 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Stiekem meeluisteren

ftr_airpods_luisteren
1

Live Luisteren

Met Live Luisteren verandert je iPhone of iPad in een microfoon die geluid naar je AirPods stuurt. Zo hoor je een gesprek beter als je in een luidruchtige omgeving bent. Of je luistert stiekem mee met een conversatie door je iPhone in een andere kamer te leggen.

ftr_airpods_luisteren
2

Functie toevoegen

Live Luisteren voeg je toe aan het Bedieningspaneel van je iPhone of iPad. Ga daarvoor op je Apple-apparaat naar ‘Instellingen’ en kies ‘Bedieningspaneel’. Tik onder ‘Meer regelaars’ op het plusje naast de knop ‘Horen’. Live Luisteren is nu toegevoegd aan het Bedieningspaneel­­­.

ftr_airpods_luisteren
3

Luisteren maar!

Om Live Luisteren te activeren, open je eerst het Bedieningspaneel op je iPhone of iPad. In de lijst met regelaars vind je een oor terug, dat is het symbool voor Live Luisteren. Druk op dit oortje, doe je AirPods in, kies ‘Live Luisteren’ en het luisteren kan beginnen!

Audio delen

ftr_airpods_delen
1

Samen luisteren

Een handige functie is het verbinden van meerdere AirPods met één Apple-apparaat, zodat je samen naar dezelfde muziek, serie of film kunt luisteren. Doe daarvoor je eigen AirPods in en ga naar het Bedieningspaneel van je iPhone of iPad.

ftr_airpods_delen
2

AirPods zoeken

Tik op het AirPlay-menu in het kader rechtsboven van het Bedieningspaneel. Kies voor ‘Deel audio…’ om nog een paar AirPods toe te voegen. Houd vervolgens het tweede paar AirPods met de case geopend in de buurt van je iPhone of iPad en druk de knop op de case in.

ftr_airpods_delen
3

Meer oortjes verbinden

Tik nogmaals op ‘Deel audio’ om de AirPods te verbinden. Je kunt maximaal twee paar AirPods koppelen­­­ aan één iPhone of iPad, zodat je samen kunt luisteren naar dezelfde audio. Zo creëer je een eigen thuisbioscoop of silent disco, zonder dat iemand er last van heeft!

Nóg meer AirPods-tips

AirPods tips resetten
1

AirPods resetten

Maken je AirPods helemaal geen verbinding? Dan moet je ze een keer resetten. Dat doe je door de case te openen en de knop op de achterzijde ingedrukt te houden. Wacht tot het lampje wit knippert en sluit de case. Open het doosje weer en volg de stappen op je iPhone om opnieuw te verbinden.

AirPods tips naam
2

Geef je AirPods een naam!

Wist je dat je de naam van je AirPods kunt veranderen? Verbind daarvoor de AirPods met je iPhone of iPad, ga naar de instellingen van het apparaat en selecteer de AirPods. Door bovenin op de naam van de oortjes te tikken, bepaal je zelf welke naam je kiest. Ook leuk: je kunt een emoji in de naam zetten.

AirPods tips graveren
3

AirPods laten graveren

Je kunt je AirPods niet alleen digitaal een naam geven, Apple geeft je ook de optie om de case te graveren. Dat varieert van je eigen naam tot een combinatie van emoji’s, initialen en cijfers. Iedereen weet zo welke AirPods van jou zijn, en je vindt ze gemakkelijk terug!

ftr_stream_151
4

Apple TV of Chromecast kijken in stilte

AirPods kunnen met nog veel meer apparaten koppelen dan je denkt, zoals een Apple TV of Chromecast. Via de bluetoothinstellingen van zulke apparaten kun je de AirPods gemakkelijk verbinden. Zo kijk je films en series op je televisiescherm, maar wel in alle stilte.

AirPods tips toegankelijkheid
5

Toegankelijkheid

Je kunt bij de AirPods zelf instellen hoe bepaalde functies werken. Ga daarvoor naar het menu van je AirPods bij de instellingen op je iPhone of iPad en kies hiervoor ‘Toegankelijkheid’. Hier kun je de indruksnelheid, indruk- en vasthoudduur, ruisonderdrukking, volumeregeling en het toonvolume aanpassen. Zo kun je de AirPods nog meer naar je persoonlijke voorkeur instellen.

AirPods tips ruimtelijk
6

Ruimtelijke audio

De nieuwste AirPods hebben Ruimtelijke audio. Hiermee klinkt het alsof de muziek van alle kanten komt en bij ondersteunde films en series krijg je surroundgeluid. Inschakelen is zo gepiept: doe je AirPods in en houd de volumeregelaar in het Bedieningspaneel van je iPhone of iPad ingedrukt. Tik op ‘Ruimtelijke audio’ en selecteer ‘Vast’ of ‘Hoofd getrackt’. Bij die laatste klinkt het alsof de audio van je toestel komt. Vind je Ruimtelijke audio niet prettig, of gaan je AirPods te snel leeg? Schakel de functie dan weer uit in het Bedieningspaneel.