Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak kennis met de nieuwe AirPods-functies

De AirPods Pro 2 zijn nóg geavanceerder geworden, maar ook de andere AirPods hebben er wat nieuwe functies bij gekregen. Hier leer je er alles over.
AirPods schoonmaken
Icon voor AirPods
AirPods
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.
De AirPods Pro 2 zijn nóg geavanceerder geworden, maar ook de andere AirPods hebben er wat nieuwe functies bij gekregen. Hier leer je er alles over.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

ws_airpods_152
1

IOS 17

Om de nieuwe functies te gebruiken, heb je wel een iPhone met iOS 17 nodig. Heb je jouw toestel nog niet geüpdatet? Doe dat dan eerst: ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ en tik bij iOS 17 op ‘Download en installeer’.

ws_airpods_152
2

Menu

De AirPods hebben een speciaal menu waarin je de instellingen aanpast. Ook de nieuwe functies vind je hier. Verbind de oortjes daarom met je iPhone, open ‘Instellingen’ en tik op de naam van je AirPods. Kijk, dit menu bedoelen we.

ws_airpods_152
3

Adaptieve audio

In deze workshop beginnen we met Adaptieve audio. Dit werkt alleen wanneer je beide AirPods draagt, dus stop ze in je oren. Tik daarna bovenin op ‘Adaptief’. Test de functie maar tijdens een blokje om, welke geluiden hoor je nog?

ws_airpods_152
4

Bedieningspaneel

Adaptieve audio vind je ook in het Bedieningspaneel. Veeg dit naar beneden (of naar boven bij een iPhone SE), houd de volumeregelaar vast en tik op ‘Ruisbeheersing’. Kies nu ‘Adaptief’. Ook hier heb je beide oortjes nodig.

ws_airpods_152
5

Modus wisselen

Houd je een AirPod-steeltje ingedrukt, dan wisselen de oortjes van modus. Welke het wordt, bepaal je zelf: tik bij ‘Houd AirPods ingedrukt’ op ‘Links’ of ‘Rechts’ en vink je favorieten aan. Er zijn vier opties, waaronder ‘Adaptief’.

ws_airpods_152
6

Dempen

Om tijdens een telefoongesprek je microfoon te dempen, druk je één keer op een steeltje van de AirPods. Druk nogmaals om ‘m weer te activeren. Vind je twee keer drukken fijner? Tik op ‘Geluid uit en aan’ en kies ‘Druk tweemaal’.

ws_airpods_152
7

Gepersonaliseerd volume

Gepersonaliseerd volume moet je eenmalig inschakelen. Dat doe je onder het kopje ‘Audio’ – maak de schakelaar daar groen. De AirPods houden voorlopig je luistergedrag in de gaten en passen uiteindelijk vanzelf het volume aan.

ws_airpods_152
8

Gespreksdetectie

Op naar de laatste nieuwe functie: ­Gespreksdetectie. Die vind je ook onder ‘Audio’, dus activeer de bijbehorende schakelaar. Probeer de functie nu uit door muziek af te spelen en met iemand te praten. De audio past zich vanzelf aan.

ws_airpods_152
9

Bedieningspaneel

Ook Gespreksdetectie kun je in- of uitschakelen via het Bedieningspaneel. Sleep dit menu maar weer naar beneden (of naar boven), houd de volumeregelaar vast en tik op ‘Gespreksdetectie’. Grijs is uit, blauw is aan.

Dit zijn de nieuwste functies

ws_airpods_152
Automatisch schakelen

Koppel je AirPods aan je ­Apple-apparaat, dan zijn ze meteen gekoppeld aan je Apple ID. Op die manier wissel je snel tussen je apparaten. Kijk je een filmpje op je Mac, maar wil je daarna naar muziek luisteren op je iPhone? Zet een catchy nummer op en je AirPods wisselen vanzelf van apparaat. Nou heb je vast door dat dit geen nieuwe functie is, maar echt vlekkeloos werkte het niet. Met iOS 17 is Automatisch schakelen een stuk betrouwbaarder én sneller geworden, aldus Apple.