Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Wat betekenen de kleuren van je AirPods-doosje?

Het oplaaddoosje van de AirPods heeft een lampje die verschillende kleuren laat zien. Die zeggen meer dan je denkt: dit betekenen ze.
AirPods verbinden met laptop, AirPods case, lampje
Icon voor AirPods
AirPods
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
7 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kleuren AirPods-doosje

Is het je al opgevallen? Op de oplaadcase van je AirPods zit een lampje dat verschillende kleuren aanneemt. Aan de hand van dit lampje zie je in één oogopslag wat de batterijstatus is van de AirPods en van de oplaadcase. We helpen je om de kleurcode van het oplaaddoosje te ontcijferen.

Dit betekenen ze

1

Wit knipperend lampje

Het lampje van de AirPods krijgt deze kleur als de oortjes in pairing-mode staan. Dat gebeurt niet zomaar, je moet daarvoor eerst het oplaaddoosje openen en de knop aan de achterkant een paar seconden indrukken. Vervolgens kunnen de ­AirPods verbinding maken met Apple-apparaten én andere apparatuur met Bluetooth.

2

Oranje lampje (verbonden met stroomtoevoer)

Heb je de oplaadcase aan de lader gelegd? Dan zie je aan het oranje lampje dat het doosje wordt opgeladen. Dit lampje gaat na korte tijd weer uit, maar verandert van kleur zodra de case weer volledig opgeladen is.

3

Oranje lampje (met AirPods in het doosje)

Doe je de AirPods weer terug in het doosje? Let dan goed op de kleur van het lampje, want dat gaat kort aan als je de oortjes opbergt. Het lampje kleurt oranje, zodat je zeker weet dat de oortjes weer worden opgeladen.

Het is aan te raden om de AirPods opnieuw in de oplaadcase te stoppen als het lichtje niet even aan gaat: dat kan erop duiden dat de oortjes niet goed in het doosje zitten.

4

Oranje lampje (zonder AirPods in het doosje)

Ook als je de AirPods uit het doosje haalt, licht het lampje kort op. Als deze oranje kleurt, is het tijd om de oplader erbij te pakken. Een oranje lampje betekent dat de case niet meer voldoende energie heeft om de AirPods nog een keer volledig op te laden. Zorg er dus voor dat je het oplaaddoosje aan de lader legt, zodat je niet onverhoopt met lege AirPods komt te zitten.

5

Groen lampje (zonder AirPods in het doosje)

Je kunt het oplaaddoosje van de lader halen zodra het lampje groen is. Zonder AirPods in het doosje blijft dit lampje groen, totdat de oplaadcase te leeg is om de AirPods nog een keer volledig op te laden. Je kunt dit controleren door het doosje een keer open te doen als de AirPods er niet in zitten. Kleurt het lampje groen? Dan kun je nog wel even vooruit met de batterij.

6

Groen lampje (met AirPods in het doosje)

De batterij van de oortjes zelf is misschien nog wel belangrijker, want met lege AirPods kan het een heel lange trein- of autorit worden. Gelukkig zie je de batterijstatus van de AirPods ook aan het lampje van de oplaadcase. Daarvoor moeten de oortjes wel in het doosje zitten. Maak vervolgens de oplaadcase open en kijk naar de kleur van het lampje: als deze groen is, zijn je AirPods volledig opgeladen.

7

Groen lampje (verbonden met stroomtoevoer)

Zitten de AirPods in het oplaaddoosje én is deze aangesloten aan de oplader? Dan betekent een groen lampje dat zowel de oortjes als de case volledig­­­ zijn opgeladen. In dit geval kun je voorlopig­­­ weer vooruit met de AirPods.

Volgens Apple heb je zes uur luistertijd als je AirPods volledig zijn opgeladen, dat geldt voor zowel de AirPods 3 als de AirPods Pro 2. Met de oplaadcase erbij kom je uit op een totale luistertijd van maar liefst dertig uur.