Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Bellen met je AirPods: belangrijke functies om te kennen

Voor Apple-gebruikers die regelmatig bellen, zijn AirPods dé uitkomst om handsfree te telefoneren. Daarvoor moet je wel weten hoe je met de oortjes telefoneert. Dit zijn de belangrijkste stappen!
AirPods bellen
Icon voor Telefoon
Telefoon
Icon voor AirPods
AirPods
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap wat je moet weten

ftr_airpods_bellen
1

Een gesprek aannemen …

Draag je AirPods en word je gebeld? Dan neem je het gesprek aan door één keer in de steel van de AirPods 3 of AirPods Pro (2) te knijpen. Bij de eerste en tweede generatie AirPods tik je dubbel op de zijkant van de oortjes.

ftr_airpods_bellen
2

… of een gesprek weigeren

Komt een belletje niet gelegen? In dat geval druk je bij de AirPods 3 of AirPods Pro (2) twee keer op het steeltje. Het gesprek wordt dan afgewezen. Heb je de AirPods 1 of 2? Dan kun je een gesprek alleen weigeren via je iPhone.

ftr_airpods_bellen
3

Microfoon aan- of uitzetten

Knijp eenmaal in een van de steeltjes van de AirPods­­­ 3 of Pro (2) om de microfoon uit te zetten. Weer praten? Druk dan nogmaals een keer op het steeltje, en de microfoon gaat weer aan. Bij de AirPods­­­ 1 en 2 zet je de microfoon uit via je iPhone.

ftr_airpods_bellen
4

Telefoongesprek stoppen

Ophangen? Bij de AirPods 3 en AirPods Pro (2) stop je het gesprek eenvoudig door twee keer kort in het steeltje van de AirPods te knijpen. Om het gesprek bij de eerste of tweede generatie AirPods te stoppen, tik je dubbel op de zijkant.

Instellingen aanpassen

In het stappenplan leggen we de standaardinstellingen van de AirPods uit. Bij de eerste en tweede generatie van de reguliere AirPods kun je deze niet aanpassen. Bij de overige modellen kan dat wel, via de instellingen op je iPhone of iPad.

Je bepaalt onder ‘Oproepregelaars’ of je het steeltje van de AirPod één of twee keer indrukt om de microfoon te dempen. Hetzelfde geldt voor het stoppen van een telefoongesprek, ook daar kun je instellen of dat gebeurt bij één of twee keer indrukken. Voor het beantwoorden van een telefoongesprek geeft Apple je geen keuze: dat doe je altijd door eenmalig in het steeltje van de AirPod te knijpen.