Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Aftellen met Opdrachten: maak je eigen countdown

Aftellen Opdrachten
Icon voor iOS
iOS
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Stappen:
1 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!
ws_opdrachten_144
1

Opdrachten openen

Open Opdrachten en ga naar het tabblad ‘Automatisering’. Tik rechtsboven op het plusje, daarna op ‘Persoonlijke automatisering’. Zie je geen plus? Dan heb je nog nooit een automatisering gemaakt, dus tik direct op de blauwe knop.

ws_opdrachten_144
2

Tijdstip

Kies voor ‘Tijdstip’: nu bepaal je wanneer je de dagelijkse melding ontvangt. Tik op de klok om een tijdstip te kiezen – wij gaan voor 12.00 uur ’s middags. Onder het kopje ‘Herhaal’ zet je een vinkje achter ‘Elke dag’.

ws_opdrachten_144
3

Taken maar

Vanaf nu voegen we vooral taken toe aan de opdracht. De eerste is simpel: tik op de zoekbalk onderin, typ ‘Datum’ en kies deze optie zodra hij verschijnt. De taak is nu toegevoegd aan de opdracht, met als naam ‘Huidige datum’.

ws_opdrachten_144
4

Formatteer

De volgende twee taken vergen wat meer werk. Tik weer op de zoekbalk, typ ‘Formatteer datum’ en selecteer hem. Zoek daarna de taak ‘Stel variabele in’. Wanneer je hem hebt toegevoegd, tik je op ‘Variabelenaam’ en typ je ‘Vandaag’.

ws_opdrachten_144
5

Kerstsfeer

Herhaal stap 3. Gedaan? Tik dan op de net toegevoegde taak (‘Huidige datum’) en daarna op ‘Opgegeven datum’. Typ in het blauwe deel van de taak de datum waar je naar aftelt. Wij gaan voor 25 december, oftewel eerste kerstdag, maar ook verjaardagen, evenementen en andere gebeurtenissen kunnen.

ws_opdrachten_144
6

Christmas time

Herhaal ook stap 4. Typ nu niet ‘Vandaag’ bij het stukje ‘Variabelenaam’, maar de benaming van waar je naar aftelt. Hier gaan we simpelweg voor ‘Kerstmis’, maar alles kan dus – van een verjaardag tot een andere feestdag.

ws_opdrachten_144
7

Minuten, uren, dagen

Je raadt het al: nog een taak! Deze keer wel een andere. Zoek naar ‘Haal tijd tussen datums op’ en selecteer dit. Tik daarna in deze taak op ‘Minuten’ en verander dit naar ‘Dagen’. Nu weet je opdracht hoeveel hij moet aftellen.

ws_opdrachten_144
8

Waarschuwing

De laatste taak die je moet toevoegen is ‘Toon waarschuwing’. Tik daarna op ‘Wil je doorgaan?’ en kies in de balk boven je toetsenbord ‘Tijd tussen datums’. Typ daarna ‘dagen tot [naam van evenement, feestdag of andere gebeurtenis]’. Inclusief vrolijke emoji, uiteraard.

ws_opdrachten_144
9

Laatste taak van vandaag

Controleer de opdracht met de universele speelknop. Tevreden? Tik rechtsboven op ‘Volgende’ en zet de schakelaar bij ‘Vraag vóór uitvoeren’ uit. Tik op ‘Gereed’: je dagelijkse meldingen zijn nu geactiveerd. Laat het aftellen maar beginnen!

Countdown verwijderen

Zit je countdown erop? Dan is aftellen met Opdrachten ook niet meer nodig. Open de app, ga naar het tabblad ‘Automatiseringen’ en sleep de betreffende automatisering naar links. Er verschijnt nu een rode balk met ‘Verwijder’: tik hierop om de opdracht weg te gooien.

Maar wacht, wil je eigenlijk ook zo’n superhandige opdracht voor een andere gebeurtenis of evenement? Dan hoef je echt niet alle stappen opnieuw uit te voeren: pas deze opdracht gewoon aan! Tik op de automatisering en op de taken onder het kopje ‘Voer uit’. Verander nu overal waar de naam van de oude countdown stond (zoals ‘Kerstmis’) naar de nieuwe naam (zoals ‘Nieuwjaar’) en de dag naast ‘Opgegeven datum’ naar de nieuwe datum. Doe ermee wat je wilt – de opdracht werkt met elke datum en significante gebeurtenis.