Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Drie handige opdrachten voor je iPhone die je moet hebben

Waarom slechts één opdracht gebruiken als er zo veel handige opties zijn? Deze drie moet je even zien!
Handige Opdrachten iPhone
Icon voor iOS
iOS
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Batterijpercentage

Handige opdrachten iPhone
1

Charge Time

Wanneer je iPhone of iPad oplaadt, geeft hij nergens aan hoeveel tijd het kost tot hij vol is. Dat wordt dus gokken: hoelang moet je wachten totdat je de deur uit kunt? Met de opdracht ‘Charge Time’ kom je er concreet achter.

Handige opdrachten iPhone
2

Downloaden

Je moet de opdracht eerst downloaden voordat je hem kunt gebruiken. Ga naar shortcutsgallery.com/shortcuts/charge-time, tik op ‘Get Shortcut’ en vervolgens op ‘Voeg de opdracht toe’. Hij staat nu klaar voor gebruik.

Handige opdrachten iPhone
3

Uitvoeren

Open de app Opdrachten om hem uit te voeren. Bovenaan je opdrachtenlijst staat je meest recente aanwinst, in dit geval ‘Charge Time’. Tik hierop en er verschijnt een melding over de geschatte oplaadtijd om de 100% te bereiken.

Dobbelstenen gooien

ws_opdrachten_141
1

Roll a dice

Wil je het lot laten beslissen? Raadpleeg dan een ouderwetse dobbelsteen. De kans dat je er een bij je hebt, is echter nog veel kleiner dan dat je hoge ogen gooit. Met de opdracht ‘Roll a dice’ neem je er wél overal eentje mee naartoe.

ws_opdrachten_141
2

Tweede download

Stap 2 is hetzelfde als bij de vorige opdracht: eerst downloaden. Hiervoor ga je in dit geval naar shortcutsgallery.com/shortcuts/roll-a-dice/. De stappen daarna blijven hetzelfde, dus tik op ‘Get Shortcut>Voeg opdracht toe’.

ws_opdrachten_141
3

Gooien maar

Om te dobbelen open je ook deze keer de app. Tik bovenaan de lijst op ‘Roll a dice’, bepaal het aantal kanten van je dobbelsteen en hij begint vanzelf te ‘rollen’. Je ontvangt vervolgens een melding van het uitverkoren getal.

Wifi-wachtwoorden delen

ws_opdrachten_141
1

Share Wi-Fi

Apple heeft een trucje verstopt om snel een wifi-wachtwoord te delen, maar je Android-vrienden hebben hier niets aan. Opdracht ‘Share Wi-fi’ lost dit op: hij genereert een unieke QR-code, zodat écht iedereen verbinding kan maken.

ws_opdrachten_141
2

Driemaal is scheepsrecht

Ga naar shortcutsgallery.com/shortcuts/share-wi-fi om de allerlaatste opdracht te downloaden. Ook hier geldt: tik op ‘Get shortcut>Voeg de opdracht toe’ om de installatie te voltooien.

ws_opdrachten_141
3

QR-code

Tijd om de laatste opdracht te gebruiken. Open de app, tik op ‘Share Wi-Fi’ en de QR-code springt in beeld. Je iPhone- en Android-vrienden kunnen hem scannen met hun camera’s, waarna er vanzelf verbinding wordt gelegd.

ws_opdrachten_141
‘Hé Siri, activeer mijn gloednieuwe opdracht’

De drie opdrachten in deze workshop activeer je stuk voor stuk door er simpelweg op te tikken. Tenzij je liever je stembanden gebruikt. In dat geval doet Siri het meeste werk: roep de spraakassistent op door ‘Hé Siri, activeer de opdracht [naam]’ te zeggen. Je eindigt dus met de benaming van de betreffende opdracht, wat in dit geval neerkomt op ‘Charge Time’, ‘Roll a Dice’ of ‘Share WiFi’. Of tik op de drie puntjes bij een opdracht en typ een andere naam.