Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

WhatsApp werkt straks niet meer op iPhone 4s

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
WhatsApp werkt niet met iPhone 4s


Lees verder na de advertentie

WhatsApp werkt aan een software-update, met daarin een belangrijke verandering. De populaire berichtendienst laat de ondersteuning voor iPhones met iOS 9 vallen. Dit betekent dat WhatsApp straks niet meer werkt met een iPhone 4s.

WhatsApp iPhone 4s

Het nieuws wordt gemeld door WABetainfo. Zij hebben in de code van de nieuwste bètaversie (testversie) van WhatsApp gegraven: versie 2.21.50. Daarin werd ontdekt dat WhatsApp straks niet meer overweg kan met iOS 9.

Voor WhatsApp op de iPhone heb je binnenkort dus minimaal iOS 10 nodig. Hierdoor valt de WhatsApp-ondersteuning weg voor de iPhone 4s. Deze iPhone is alweer bijna tien jaar oud; Apple lanceerde het toestel in oktober 2011. Eerder viel het doek al voor de iPhone 4 en ouder.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De oudste iPhone waarop WhatsApp straks nog wel werkt, is de iPhone 5. Heb je dit toestel? Controleer dan of je de nieuwste software-versie hebt geïnstalleerd. Dit doe je door de Instellingen-app te openen en naar ‘Algemeen>Software-update’ te gaan.

WhatsApp-versie 2.21.50 is op het moment van schrijven nog niet te installeren, maar binnenkort is het beschikbaar in de Apple Store. Vanaf dit moment werkt WhatsApp zeer waarschijnlijk niet langer voor de iPhone 4s.

Welke iPhone heb ik?

Weet je niet zeker welke iPhone je in huis hebt? Check dan ons artikel Welke iPhone heb ik? Zo herken je iedere iPhone! Als je een iPhone met 4s hebt en WhatsApp wilt blijven gebruiken, is het misschien tijd voor een nieuw toestel. In het artikel Welke iPhone kopen lees je welke iPhone het best bij jou past.