Terug naar Zo krijg je de nieuwe wallpaper in iOS 16.5 en watchOS 9.5
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo krijg je de nieuwe wallpaper in iOS 16.5 en watchOS 9.5

Door Ward Edema19 mei 2023 15:062 min. leestijd0

Apple heeft iOS 16.5 en watchOS 9.5 uitgebracht, met daarin een gloednieuwe wallpaper en wijzerplaat. Zo activeer je ze!

iOS 16.5 wallpaper

iOS 16.5: nieuwe wallpaper

Laten we beginnen met iOS 16.5: daar zit een nieuwe interactieve Pride-wallpaper in. Deze beweegt bij het ontgrendelen van je telefoon, en wanneer je je notificatiecentrum tevoorschijn tovert. Bovendien heeft de achtergrond een donkere modus die automatisch wisselt met iOS.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Je vindt de achtergrond in ‘Instellingen>Achtergrond>Voeg nieuwe achtergrond toe’. Scrol hier naar beneden, en selecteer bij Pride de eerste achtergrond. Tik dan op ‘Voeg toe’.

watchOS 9.5: nieuwe wijzerplaat

Pride celebration wallpaper

In dezelfde stijl als de nieuwe Pride-achtergrond, vind je op je Apple Watch nu een nieuwe Pride-wijzerplaat. Deze heeft dezelfde kleurrijke stroom als de achtergrond op de iPhone, al doet de wijzerplaat ons wel een beetje denken aan een zakje kleurendrop. De kleuren draaien hierbij rond de klok, en met je vinger kun je ze verder doen bewegen.

Je vindt de Pride-wijzerplaat in de Watch-app, onder het tabblad ‘Wijzerplaten’. Bovenaan zie je daar ‘Nieuwe wijzerplaten’ – daar staat hij direct onder. Staat hij daar niet? Scrol dan even naar beneden om hem in de lijst te zoeken onder ‘Pride’. Ook leuk: er is ook een bijpassend Pride-bandje te koop in de (online) Apple Store vanaf 24 mei.

Updaten maar!

Om toegang te krijgen tot de nieuwe wallpaper en wijzerplaat, moet je wel eerst je apparaten bijwerken. Dit doe je voor je iPhone in ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’, en voor je Watch in de Watch-app onder ‘Algemeen>Software-update’. Ook als je geen gebruikmaakt van de nieuwe achtergronden moet je dit doen: de updates dichten namelijk een gevaarlijk lek in Safari.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar