Terug naar Ontwerp een feestelijk vergrendelscherm voor de kerst
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Ontwerp een feestelijk vergrendelscherm voor de kerst

Door Ward Edema8 december 2022 09:002 min. leestijd0

De feestdagen zijn voor velen een reden om het hele huis op te fleuren, maar vaak wordt de digitale wereld in deze versierdrang achterwege gelaten. Best zonde. Want als je iedere keer het kerstgevoel te pakken krijgt als je je iPhone tevoorschijn haalt, dan voel je je toch de hele dag kerstachtig? Wij laten zien hoe je van het vergrendelscherm van je iPhone net zo’n feestelijk tafereel maakt voor de kerst als je huis. Benodigdheden: een iPhone en iOS 16.

Vergrendelscherm kerst

Feestelijk

1 Emoji

Vergrendelscherm kerst

Houd het vergrendelscherm even vast, en tik op de blauwe ‘+’. Selecteer bovenaan ‘Emoji’, zoek een (of een paar) kerstachtige emoji op en tik op het kruisje. Tik dan onderin op de drie bolletjes, en stel een achtergrondkleur in.

2 Kleur

Vergrendelscherm kerst

Tik nu op de klok. Kies het lettertype waar jij je kerstachtig bij voelt, en een kleur die genoeg contrast geeft ten opzichte van de drukke achtergrond. Meestal is dat wit of zwart, en die vind je bij het kleurwiel helemaal rechts.

3 Patronen

Vergrendelscherm kerst

Standaard worden de emoji in een klein raster weergegeven, maar je hebt nog meer opties. Veeg van rechts naar links op het vergrendelscherm, en kies je favoriete patroon. Tik dan op ‘Voeg toe>Stel in als achtergrondpaar’: klaar!

Subtiel


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 Op zoek

Vergrendelscherm kerst

Zoek eerst zelf een stijlvolle kerst-wallpaper voor je vergrendelscherm. Ons advies is om even te browsen op ­­unsplash. Vul hier bovenaan een zoekopdracht in zoals ‘Christmas’, en zoek een geschikte achtergrond! Eventueel kun je filteren op verticale foto’s.

2 Instellen

ws_kerst_143

Tik onder de foto op ‘Download>Bekijk’ en houd de foto nu even vast. Tik dan op ‘Bewaar in Foto’s’. Houd het vergrendelscherm nu even ingedrukt, tik op de blauwe ‘+’, en kies voor ‘Foto’s’. Zoek hier je plaatje bij ‘Albums’.

3 Pas aan

ws_kerst_143

In iOS 16 ben je niet langer beperkt tot een leuk achtergrondje: alles kan helemaal gematcht worden in dezelfde stijl. In dit geval hebben we voor de klok een dik serif lettertype gekozen dat doet denken aan de kerst, en dit mee laten kleuren met de gouden kerstballen op de achtergrond. Feestelijk én stijlvol.

Tik je foto aan, en hij wordt ingesteld. Met twee vingers kun je de foto verplaatsen. Klik op de klok en ‘Voeg widgets toe’ om je vergrendelscherm eigen te maken, en tik dan op ‘Voeg toe>Stel in als achtergrondpaar’.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar