Terug naar Laat je Mac met één druk op de knop je bureaublad opruimen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Laat je Mac met één druk op de knop je bureaublad opruimen

Door Ward Edema12 november 2021 10:322 min. leestijd0

Met Opdrachten in macOS Monterey automatiseer gemakkelijk taken op je Mac. Je Mac-bureaublad opruimen? Wij hebben een opdracht die het in één klik voor je regelt.

Mac bureaublad opruimen

Mac bureaublad opruimen met Opdrachten

Het bureaublad (desktop) op je Mac wordt net zo gemakkelijk een zooitje als je werkelijke bureaublad. Screenshots, documenten, en bestanden waar je snel bij moet kunnen hopen zich al snel op.

Je kunt natuurlijk een grote opruiming beginnen: alles wat je wilt bewaren verslepen naar andere mappen en bestanden wissen die je niet meer nodig hebt. Maar als je dit geregeld moet doen, ben je onnodig veel tijd kwijt.

Gelukkig kun je je Mac dit klusje zelf laten klaren met Opdrachten (beschikbaar in macOS Monterey en nieuwer). Met een speciale opdracht kopieer je de inhoud van je desktop naar een specifieke map in Documenten, en worden de originele bestanden in de prullenmand gegooid – allemaal met één druk op de knop.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Opdracht downloaden en gebruiken

Wij hebben de opdracht als kant-en-klare download voor je klaargezet: Ruim bureaublad op. Na het downloaden klik je op ‘Voeg opdracht toe’, en start je de opdracht met de afspeelknop in Opdrachten of via de menubalk (het icoontje met de twee ruitjes).

Wanneer je de opdracht uitvoert met de afspeelknop, wordt er meermaals gevraagd om toestemming. Dit komt omdat een opdracht niet zomaar je bureaublad mag inzien, of documenten mag verplaatsen of verwijderen. Je ziet precies waar toestemming voor gevraagd wordt, en je kunt de meldingen gewoon (eenmalig) accepteren. De vraag of je de inhoud van je bureaublad naar de prullenmand wilt plaatsen, wordt altijd gesteld.

Mac desktop opruimen

Nadat de opdracht uitgevoerd is, krijg je een melding te zien van waar je bestanden zijn opgeslagen. Dit is in Documenten > Opgeruimd. Daar worden afzonderlijke mappen aangemaakt, met de datum dat je de opdracht hebt uitgevoerd als mapnaam.

We raden je overigens aan om eens een blik te werpen op de stappen in de opdracht, om beter te begrijpen hoe hij werkt. Dit doet je door in de Opdrachten-app dubbel te klikken op de opdracht.

Meer tips voor Opdrachten?

In iCreate 133 geven we nog veel meer tips voor Opdrachten in macOS Monterey, en leggen we uit hoe je ze zelf in elkaar zet! Je bestelt ‘m hier:

iCreate 133
iCreate 133
Iedereen wil deze MacBook Pro
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar