Terug naar Locatievoorzieningen op iPhone instellen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Locatievoorzieningen op iPhone instellen

Door Sven Lamers7 juli 2015 10:052 min. leestijd4

Locatievoorzieningen op iPhone zijn de diensten die je locatie opvragen via gps, bluetooth, wifi en telefoonmasten. Dit slurpt behoorlijk wat batterij, maar als je de locatievoorzieningen helemaal uitschakelt, verlies je een heleboel functionaliteit. Gelukkig kun je in iOS voor verschillende apps en zelfs de systeemdiensten van je iPhone instellen hoe deze je locatie mogen gebruiken.

1. Privacy-instellingen

Privacy-instellingen

Open de app Instellingen op je iPhone en tik op het onderdeel ‘Privacy’ in de lijst. Op het volgende scherm vind je helemaal bovenaan de ‘Locatievoorzieningen’. Tik hierop.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Locatievoorzieningen op iPhone

Locatievoorzieningen op iPhone

Boven in dit menu kun je de locatievoorzieningen compleet uitschakelen, maar dan verlies je wel veel functionaliteit. Daarom kun je beter per app aangeven of die je locatie mag gebruiken.

3. Locatie per app

Locatievoorzieningen op iPhone

Tik op een app in de lijst en kies of deze je locatie ‘Nooit’, ‘Bij gebruik’ of ‘Altijd’ mag weten. De laatste optie betekent dat de app je locatie ook op de achtergrond mag gebruiken, dus ook als de app niet op het scherm openstaat. Denk eraan dat een aantal apps je locatie moeten weten om te werken, bijvoorbeeld een navigatie-app.

4. Deel mijn locatie

Deel mijn locatie

Ga terug naar de locatievoorzieningen en open ditmaal ‘Deel mijn locatie’. Deze optie bepaalt of je via Berichten je locatie naar vrienden kunt sturen.

5. Apparaten kiezen

Apparaten kiezen locatie delen

Via de optie ‘Van’ kun je bepalen vanaf welk Apple-apparaat in je bezit je je locatie wilt versturen. Hiervoor hoef je dus niet eens het apparaat zelf bij de hand te hebben.

6. Systeemdiensten iOS

Systeemdiensten iOS

Ga wederom terug naar de locatievoorzieningen, scrol naar beneden en tik op ‘Systeem’. Een aantal van deze diensten is nuttig, andere zijn vrij overbodig. In de volgende stappen leer je welke.

7. Systeemdiensten uitschakelen

Systeemdiensten uitschakelen

‘iAds op locatiebasis’ en alle ‘Productverbeteringen’ onderin kun je gerust uitschakelen. Als je niet vaak op reis gaat, is ‘Tijdzone instellen’ ook overbodig, evenals ‘Kompas kalibreren’.

8. Veelbezochte locaties

Veelbezochte locaties

In ‘Veelbezochte locaties’ houdt je iPhone plaatsen als je thuisadres en je werk bij voor bijvoorbeeld filewaarschuwingen. Ga je met de fiets of het OV naar het werk, dan heb je die niet nodig.

9. Geschiedenis wissen

Geschiedenis wissen

Als je de veelbezochte locaties wilt blijven gebruiken, kan het zo nu en dan geen kwaad om die op te ruimen via ‘Wis geschiedenis’. Al snel staan er daar namelijk te veel overbodige locaties tussen.

Meer handige functies in iOS ontdekken? Lees dan Het grote iPad & iPhone boek!

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
johan
Lezer
johan

beste ik heb een een app ( my ascis ) en die staat op mijn iPhone maar als ik die wil gebruiken wil hij niet ( hij springt weer naar de app) . mij vrouw heeft de zelfde telefoon en app (alles het zelfde ) en bij haar werkt het wel , het verschil is dat die app wel bij locatievoorzieningen staat en bij mij niet , hoe krijg ik dat bij locatievoorzieningen want volgens mij is dat het probleem . alvast bedankt grt johan

Yvonn de vos
Lezer
Yvonn de vos

Ik heb iphone 7ben mn locatievoorziening kwijt

M. Hulsenboom
Lezer
M. Hulsenboom

Kunt U mij helpen??? Ik word gestalkt en wil niet dat ze mijn lokatie zien. Kom er niet uit.

M. Hulsenboom
Lezer
M. Hulsenboom

Graag wil ik van U een reaktie hoe ik dat moet doen?