Terug naar iTip: Geheime stappenteller op de iPhone gebruiken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Geheime stappenteller op de iPhone gebruiken

Door Laura Grootaarts9 mei 2016 11:401 min. leestijd4

Heb je een iPhone 5s of nieuwer? Dan wordt automatisch het aantal stappen dat je dagelijks zet bijgehouden. De stappenteller zit ingebouwd vanaf iOS 8 en je hoeft er geen losse app voor te downloaden.

De stappenteller activeren

Ga naar ‘Instellingen>Privacy>Beweging en conditie’ en zorg ervoor dat de schakelaars achter ‘Houd conditie bij’ en ‘Gezondheid’ op groen staan. Ga nu een stuk lopen of rennen en neem je iPhone mee. Daarna doe je het volgende:

Open de app Gezondheid en open het tabblad ‘Gegevens’. Ga naar ‘Conditie>Stappen’ en zet de schakelaar achter ’Toon in dashboard op groen’. Voortaan zie je in het dashboard hoeveel stappen je op een dag gezet hebt en wat je gemiddelde is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wil je niet alleen weten hoeveel stappen je hebt gezet maar ook welke afstand je hiermee precies gewandeld hebt? Ga in de app Gezondheid opnieuw naar het tabblad ‘Gegevens’. Ga naar ‘Conditie>Loop- en hardloopafstand’, zet de schakelaar achter ’Toon in dashboard’ op groen en je ziet het aantal kilometers dat je al lopend hebt afgelegd.

Stappenteller

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Cees Lommers
Lezer
Cees Lommers

Stappenteller is één, maar wat is er nog meer? Dank voor dit bericht. Maar ik ben zoekende, zeg maar dolende, naar hoe ik de gezondheidspap ten volle kan benutten. Als ik naar het dashboard ga, dan is er heel veel beschikbaar, maar ik heb werkelijk geen idee hoe ik de ‘ademfrequentie’ of de ‘ actieve energie’ kan gebruiken, of ‘BMI’ en ‘lichaamsvet’. Ik zou graag alle gegevens willen gebruiken. Ik heb ‘Runkeeper’, maar ook een ‘Polar harstagmeter’ en ‘My FitnessPal’. Ik zou nou zo graag zien hoe, met welke 9Apple-)app’s ik de gezondheidsapp ten volle kan benutten. Kun je mij… Lees meer »

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Dag Cees, Dat is een goede vraag. Om echt álles uit deze app te halen, heb je allerlei (dure) accessoires nodig. Zo zijn er via Apple weegschalen, bloeddrukmeters, slaaptrackers etc. verkrijgbaar die compatibel zijn met Gezondheid. Op deze pagina vind je er een aantal: http://www.apple.com/nl/shop/iphone/iphone-accessories/health-fitness. Ook kun je je gegevens handmatig invoeren, bijvoorbeeld je gewicht, maar dat is lang niet met alles mogelijk natuurlijk. Sinds iOS 9.3 is de app wel iets toegankelijker geworden omdat ondersteunde apps van derde partijen direct terug te vinden zijn. Klik je bijboorbeeld op ‘Gegevens>Slaap>Slaapanalyse’ en scrol je iets naar beneden, dan zie je daar… Lees meer »

Cees Lommers
Lezer
Cees Lommers

Hoi Lauren,

Dank voor je uitgebreide bericht. Ik ben er prima mee geholpen. Dank.

Groet, Cees

Cees de Wilde
Lezer
Cees de Wilde

Hoe kan het, dat de ene iPhone meer stappen registreert dan een andere iPhone?