Terug naar iTip: Nintendo Switch-controllers op de Mac gebruiken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Nintendo Switch-controllers op de Mac gebruiken

Door Sven Lamers8 maart 2017 09:072 min. leestijd1

Afgelopen vrijdag heeft Nintendo zijn nieuwe console, de Nintendo Switch, gelanceerd. De controllers ervan, de zogeheten Joy-Cons, werken ook op de Mac. Dat geldt ook voor de wat traditioneler vormgegeven Nintendo Controller Pro voor de Switch. Die zit echter niet in de doos, je moet hem voor 70 euro erbij kopen. Een stuurprogramma heb je niet nodig als je de controllers op de Mac wilt gebruiken. Hoe het precies werkt, leggen we hieronder uit.

nintendo switch joycon

Nintendo Switch-controllers op de Mac gebruiken

Om de controllers met een Mac te verbinden, moet je eerst de pairing-modus op de controllers activeren. Bij de Joy-Cons zit de SYNC-knop aan de bovenkant van de controller, daar waar je hem op de Nintendo Switch-tablet vastmaakt. Op de Controller Pro zit die naast de oplaadaansluiting.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Vervolgens ga je op de Mac naar ‘Systeemvoorkeuren>Bluetooth’. Daar duiken de nieuwe apparaten dan op in het lijstje en kun je ze met een klik verbinden. Minder praktisch is dat de twee Joy-Cons op dit moment nog als twee afzonderlijke controllers worden gezien – niet als één controller. In de lijst met bluetooth-apparaten heten ze dan ook ‘Joy-Con (L)’ en ‘Joy-Con (R)’. De Controller Pro wordt daarentegen helemaal herkend.

Joy-Cons niet praktisch voor elke game

Dit maakt de Joy-Cons op dit moment nog niet praktisch voor veel games, vooral omdat je per controller maar een analoge stick hebt. Veel games van tegenwoordig vereisen minimaal twee. Voor veel indie-games en emulators werken de Joy-Cons echter uitstekend. Enige voorwaarde is dat de spellen of programma’s bluetooth-controllers ondersteunen.

Niet ‘Made for i’

Als je nu had gehoopt dat je de controllers van de Nintendo Switch ook op de iPad, iPhone of Apple TV 4 zou kunnen gebruiken, moeten we je teleurstellen. De apparaten zijn niet voor gecertificeerd voor Apple’s ‘Made for i’-programma, waardoor een koppeling onmogelijk wordt. Maar misschien komt daar nog verandering in – immers werken Nintendo en Apple nu al een tijdje samen. Zo bracht het Japanse bedrijf eind afgelopen jaar Mario naar de iPhone.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
sander
Lezer
sander

koel