Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Je Apple Arcade-proefperiode loopt af: zo zeg je op

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Op 19 september is iOS 13 verschenen en daarmee maakte ook Apple Arcade zijn entree. Apple Arcade heeft een gratis proefperiode van dertig dagen. Grote kans dat je op of iets na 19 september je proefabonnement geactiveerd hebt. In dat geval nadert het einde van de gratis proefperiode en ga je straks maandelijks € 4,99 betalen. Is het niks voor jou en zit je niet op deze kosten te wachten? Zo kun je Apple Arcade opzeggen.

Apple Arcade opzeggen

Apple Arcade opzeggen

  • Open de App Store.
  • Tik op je avatar rechtsboven.
  • Tik op Abonnementen.
  • Kies Apple Arcade en beëindig het abonnement.

Let op: de gratis proefperiode wordt dan direct beëindigd en je kunt Apple Arcade dus meteen niet meer gebruiken. Zeg dus zo laat mogelijk op! Een beetje flauw van Apple, want bijna alle proefabo’s van andere ontwikkelaars kun je meteen na het afsluiten opzeggen en blijven dan toch tot het einde van de periode geldig.

Ik heb Apple Arcade, maar ik zie het abonnement niet?

Dan heb je waarschijnlijk ‘Delen met gezin’ gebruikt en heeft een ander gezinslid zich aangemeld voor Arcade. In dit geval duikt het abonnement alleen op in de account-instellingen van degene die het Arcade-abonnement heeft afgesloten. Daar moet je het dan ook opzeggen.

Apple Arcade


kooptip

Apple Arcade is Apple’s Netflix voor games. Voor vijf euro per maand kunnen jij en vijf gezinsleden onbeperkt gamen, zonder reclames of in-app ellende. Dit najaar moeten er nog honderd nieuwe games uitkomen. Het werkt op de iPhone, iPad, Mac en Apple TV en het is mogelijk om te stoppen op het ene apparaat en verder te spelen op het andere. Wil je meer weten over Apple Arcade? Lees dan ook ons dossier hierover.