Terug naar iTip: Medische ID bekijken op iPhone of Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Medische ID bekijken op iPhone of Apple Watch

Door Laura Grootaarts8 mei 2019 19:152 min. leestijd0

Steeds meer iPhone-gebruikers hebben een medische ID ingesteld. Hiermee krijgen mensen die EHBO verrichten toegang tot belangrijke medische gegevens. Maar als degene die onwel is geworden niet meer bij kennis is, en de iPhone in kwestie vergrendeld, hoe kun je dan als hulpverlener het Medische ID bekijken? Wij leggen uit hoe het werkt op een iPhone zonder thuisknop, een iPhone met thuisknop en op de Apple Watch.

Medische ID bekijken op iPhone

medische id bekijken

Op een iPhone zonder thuisknop zorg je dat het scherm actief is, door de telefoon op te tillen of op de zijknop te duwen. Veeg vanaf de onderkant van het scherm naar boven. Herhaal dit tot er om een toegangscode gevraagd wordt. Tik linksonder op Noodgeval en dan linksonder op Medische ID.

Een andere manier is de zijknop en een van de volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt houden. Dan verschijnt er onder meer een schuifbalk waarmee je toegang hebt tot het Medische ID.

Op een iPhone met een thuisknop duw je op de thuisknop, totdat er om een toegangscode gevraagd word. Tik linksonder op Noodgeval en dan linksonder op Medische ID.

Ook hier kun je de zijknop (of de knop bovenaan het toestel) tegelijk met een van de volumeknoppen induwen totdat de schuifbalk verschijnt.

SOS-noodmelding iOS 11

Medische ID bekijken op Apple Watch

Ook op de Apple Watch kun je het medische ID raadplegen. Houd de langwerpige zijknop wat langer ingedrukt totdat er drie schuifbalken in beeld komen: met de middelste open je de Medische ID.SOS-noodmelding Apple Watch

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar