Terug naar iTip: Grappige kerstwensen versturen via WhatsApp – zo werkt het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Grappige kerstwensen versturen via WhatsApp – zo werkt het

Door Laura Grootaarts4 december 2019 08:042 min. leestijd6

Als je nog ouderwetse papieren kerstkaartjes verstuurt, ben je waarschijnlijk al begonnen met schrijven en postzegels slikken. Steeds meer mensen vinden het echter prima om kerstwensen te versturen en te ontvangen via WhatsApp. ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig 2020’ met daarbij een kerstboompje 🎄 volstaat op zich prima, maar het kan sfeervoller. Sinds een tijdje kun je namelijk gifjes (bewegende plaatjes zonder geluid) versturen via WhatsApp. Een grappige kerstwens is daarmee zo verzonden.

Gifje versturen via WhatsApp met kerstmis

grappige kerstwensen whatsapp

Via WhatsApp heb je direct toegang tot een flinke bibliotheek vol met grappige gifjes. Daartussen zitten er een hoop die perfect zijn om rond de feestdagen te gebruiken. Zo werkt het:

  • Open een chat waarin je een kerstgroet wilt versturen.
  • Tik linksonder op het plusje.
  • Tik op Foto- en videobibliotheek.
  • Tik linksonder op het loepje met GIF erachter.

Je belandt nu in een scherm met een zoekvenster: hier kun je zoeken naar geschikte plaatjes. Gebruik termen als ‘kerst’, ‘December’ of ‘Winter’ en zoek een gezellig plaatje uit. Tik erop, voeg eventueel nog een onderschrift toe en je kunt je grappige kerstwens via WhatsApp verzenden.

Nog meer kerstwensen versturen?

originele kerstgroet versturen

Een andere manier om een grappige kerstwens te versturen? Maak een memoji-sticker van jezelf met een kerstmuts op. Hoe je dat doet, lees je in ons artikel Maak je eigen kerst-memoji (ook als sticker). Wat ook leuk is voor tijdens het kerstdiner: maak een kerstige selfie met je memoji in de hoofdrol!

Ben je op zoek naar een kerstwens die je kunt mailen? Lees dan ons artikel Gratis digitale kerstkaart maken op je Mac. Hierin leggen we uit je op de Mac met behulp van het programma Foto’s een kerstkaartje in pdf-vorm maakt, met je eigen foto’s in de hoofdrol.

iCreate 122
iCreate 122
Aan de slag met iOS 14 & macOS Big Sur
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan
Lezer
Jan

Hoe krijg je er geluid bij?

Jeroen
Lezer
Jeroen

Zo verstuur je gifjes. Door deze titel kun je dit item 10x per jaar plaatsen: Pasen, wintersport, zomervakantie etc etc. Beetje uitgemolken zo..

Kadettje
Lezer
Kadettje

Ik zie geen plusje!