Terug naar iTip: Zo betrap je meeliftende Netflix-gebruikers (en kun je ze verwijderen)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Zo betrap je meeliftende Netflix-gebruikers (en kun je ze verwijderen)

Door Annemiek Lourensen2 december 2022 12:163 min. leestijd0

Huh, hoe komen die films en series op Netflix nou bij je lijstje van meest recent bekeken titels te staan? Als je deze zelf nooit hebt aangezet, is het mogelijk dat iemand stiekem je account gebruikt. Gelukkig is er een oplossing: met een nieuwe knop kun je controleren of er iemand meekijkt en diegene betrappen. Deze meeliftende Netflix-gebruikers verwijderen kan dan ook meteen.

Netflix gebruikers verwijderen

Kijkt er iemand mee?

Heb je toegang tot een Netflix-account, dan ben je waarschijnlijk niet de enige die deze gebruikt. De meeste kijkers delen hun abonnement namelijk bewust met een groep mensen, van gezinsleden tot andere familie en vrienden. Sommigen betalen dan mee, anderen mogen gewoon gratis meeliften. Al gaat Netflix hier binnenkort wel een stokje voor steken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toch zitten er misschien ook mensen op je account waarvan je dat liever niet hebt. Al heb je dit wellicht niet eens door. Bijvoorbeeld omdat je ooit hebt ingelogd op een van hun apparaten en bent vergeten weer uit te loggen. Of nog erger: deze stiekeme kijker heeft je inloggegevens te pakken gekregen. Wat nu?

Geheime Netflix-gebruikers verwijderen

Wil je bekijken of er stiekem iemand gebruikmaakt van je account? In dat geval heeft Netflix een nieuwe knop geïntroduceerd waarmee je deze geheime Netflix-gebruikers kunt betrappen en verwijderen. Deze vind je als volgt:

Netflix gebruikers verwijderen

  • Log in bij Netflix op je iPhone, iPad of Mac.
  • Kies je eigen profiel.
  • Klik of tik bovenin op je profielicoon.
  • Ga naar ‘Account’.
  • Scrol naar het kopje ‘Beveiliging en Privacy’ en kies ‘Toegang en apparaten beheren’. Er verschijnt nu een overzicht van alle apparaten die recentelijk actief zijn geweest op dit account.
  • Zie je een apparaat dat niet van jou is? Kies daarbij dan voor ‘Uitloggen’. Als het goed is, verschijnt er nu een groen blok met daarin een bevestiging dat het gelukt is.

Netflix wachtwoord wijzigen

Het verwijderde apparaat heeft nu geen toegang meer tot je account, maar je bent nog niet helemaal veilig. De geheime gebruiker kan namelijk gewoon weer inloggen als diegene je inloggegevens weet. Daarom raden wij – en overigens ook Netflix zelf – je aan om het wachtwoord van je account te veranderen.

Blijf hiervoor op dezelfde pagina staan. Scrol daarna helemaal naar boven, tot je de introductietekst ziet. Hierin vind je onder andere de woorden ‘je wachtwoord wijzigen’, inclusief een link. Open deze en je belandt direct in een menu om je wachtwoord te wijzigen. Stay safe!

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Netflix- en Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar