Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Netflix krijgt nog dit jaar reclame – en blokkeert delen van accounts

Auteur: Ward Edema
5 reacties
Netflix reclame


Lees verder na de advertentie

Netflix krijgt reclame, en gaat het delen van accounts blokkeren – en dat gebeurt nog dit jaar. Daarmee wil het bedrijf het verlies van abonnees tegengaan. Dit moet je weten over de veranderingen.

Netflix reclame

Enkele weken geleden werd bekend dat Netflix voor het eerst abonnees aan het verliezen is, waarna de aandelen flink zijn gekelderd. Het bedrijf verwacht dat er in het volgende kwartaal zelfs twee miljoen abonnees zullen vertrekken.

Het roer moet dus om, en nu wordt duidelijk uit een interne brief hoe dat gaat gebeuren: Netflix-reclames. Er komt een nieuw abonnement dat goedkoper moet worden dan de huidige € 7,99 die je per maand betaalt voor het Basic-abonnement. In dit nieuwe abonnement worden reclames verwerkt, waar je naar moet kijken voordat je aflevering of film begint – en wellicht ook tussendoor. Dit abonnement wordt in de laatste drie maanden van 2022 beschikbaar.


kooptip

kooptip

Netflix account delen

Het delen van een Netflix-account met vrienden of familie ziet Netflix ook als een bedreiging voor zijn abonnees en inkomsten. Daarom wil het bedrijf dit actief tegengaan, met extra kosten per gebruiker die (buiten je huishouden) meekijkt met je account. Je mag dan maximaal twee gebruikers toevoegen, voor zo’n €2,39 per persoon. De prijs van Netflix kan hiermee oplopen tot € 20,77 per maand.

Netflix verliest abonnees

Of de stappen van Netflix gaan helpen, is de vraag. De kans is groot dat het blokkeren van het delen van je account een averechts effect gaat hebben. De voornaamste reden dat mensen dit zijn gaan doen, is de flink hogere prijs ten opzichte van andere streamingdiensten. Door de prijzen nog verder omhoog te gooien, worden Disney+, HBO Max en Amazon Prime wéér een stuk aantrekkelijker: ze zijn alledrie bij elkaar straks goedkoper (€ 17,97 per maand) dan een gedeeld Netflix-account.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors