Terug naar Netflix krijgt nog dit jaar reclame – en blokkeert delen van accounts
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Netflix krijgt nog dit jaar reclame – en blokkeert delen van accounts

Door Ward Edema11 mei 2022 09:302 min. leestijd5

Netflix krijgt reclame, en gaat het delen van accounts blokkeren – en dat gebeurt nog dit jaar. Daarmee wil het bedrijf het verlies van abonnees tegengaan. Dit moet je weten over de veranderingen.

In het kort

  • Netflix krijgt een nieuw goedkoper abonnement met reclames.
  • Netflix vraagt straks omgerekend € 2,39 extra per gebruiker buiten je huishouden.
  • De veranderingen komen eind 2022.

Netflix reclame

Enkele weken geleden werd bekend dat Netflix voor het eerst abonnees aan het verliezen is, waarna de aandelen flink zijn gekelderd. Het bedrijf verwacht dat er in het volgende kwartaal zelfs twee miljoen abonnees zullen vertrekken.

Netflix reclame

Het roer moet dus om, en nu wordt duidelijk uit een interne brief hoe dat gaat gebeuren: Netflix-reclames. Er komt een nieuw abonnement dat goedkoper moet worden dan de huidige € 7,99 die je per maand betaalt voor het Basic-abonnement. In dit nieuwe abonnement worden reclames verwerkt, waar je naar moet kijken voordat je aflevering of film begint – en wellicht ook tussendoor. Dit abonnement wordt in de laatste drie maanden van 2022 beschikbaar.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Netflix account delen

Het delen van een Netflix-account met vrienden of familie ziet Netflix ook als een bedreiging voor zijn abonnees en inkomsten. Daarom wil het bedrijf dit actief tegengaan, met extra kosten per gebruiker die (buiten je huishouden) meekijkt met je account. Je mag dan maximaal twee gebruikers toevoegen, voor zo’n €2,39 per persoon. De prijs van Netflix kan hiermee oplopen tot € 20,77 per maand.

Netflix verliest abonnees

Of de stappen van Netflix gaan helpen, is de vraag. De kans is groot dat het blokkeren van het delen van je account een averechts effect gaat hebben. De voornaamste reden dat mensen dit zijn gaan doen, is de flink hogere prijs ten opzichte van andere streamingdiensten. Door de prijzen nog verder omhoog te gooien, worden Disney+, HBO Max en Amazon Prime wéér een stuk aantrekkelijker: ze zijn alledrie bij elkaar straks goedkoper (€ 17,97 per maand) dan een gedeeld Netflix-account.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ruben
Lezer
Ruben

Is er bekend hoe Netflix gaat controleren of er gebruikers buiten je huishouden zijn? (Ik vraag dit voor een vriend natuurlijk :D)

Irene
Lezer
Irene

De reden dat ik en vele anderen Netflix kijken is omdat we zo’n hekel aan reclames hebben

Komen er reclames, zeg ik mijn abonnement op. Dan word het hbo of een van de anderen. Hbo is trouwens 2,99 for ever, zeggen ze.

Je weet het onderhand niet meer

ROnvnh
Lezer
ROnvnh

Ik begrijp als een bedrijf zijn inkomsten wil beschermen. Dat is natuurlijk hun goed recht. Maar deze aanpassingen is voor mij de reden om me aan te sluiten bij “the leavers” .

Ik wacht deze maand af waarmee Paramount gaat komen en als dat goed is gaat Netflix eruit. Gewoon te duur. Een combi van HBO Max en Prime en evt Paramount of Disney is even duur.

Wat mij ook stoort is het constant eraf gooien van films. Moet je eens in de VS kijken wat ze daar allemaal online hebben.

235578 Mike
Lezer
235578 Mike

OK, voor dienst moet betaald worden, maar ..
als ik werkgerelateerd in b.v. Maastricht op hotelkamer Netflix wil kijken en partner op huisadres, hoe gaat Netflix dat “zien” zonder afbreuk te doen aan de privacy van betrokkenen ? Registratie Mac adressen En evt. Ingeschakelde VPN om .