Terug naar iTip: Calorieverbruik berekenen met de Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Calorieverbruik berekenen met de Apple Watch

Door Koen van Ekeren31 maart 2021 14:132 min. leestijd0

Wanneer je af wilt vallen, is het belangrijk dat je meer energie (calorieën) verbrandt dan je consumeert. Maar hoeveel calorieën verbrand je ongeveer? Met de Activiteit-app van de Apple Watch kun je je dagelijkse calorieverbruik berekenen – en nauwkeurig ook.

Calorieverbruik berekenen Apple Watch

Calorieverbruik berekenen Apple Watch

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De Apple Watch berekent je energiebehoefte op basis van lengte, leeftijd, gewicht en geslacht. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen en up-to-date zijn. Open de Gezondheid-app op je iPhone en tik op ‘Gegevens>Lichaams-metingen’. Kies ‘Gewicht’ en ‘Lengte’ en pas de gegevens via ‘Voeg gegevens toe’ aan. Je leeftijd stel je in door in de sectie ‘Overzicht’ rechtsboven op je profiel te tikken en voor ‘Medische ID’ te kiezen. Tik op ‘Wijzig’ om te geboortedatum aan te passen.

Je Watch berekent niet alleen het aantal actieve calorieën dat je verbruikt, maar ook het totale aantal calorieën. Je lichaam verbrandt immers ook calorieën als je bijvoorbeeld alleen maar in bed ligt. Open de Conditie-app op je iPhone en tik boven op je bewegingsringen. Kies in de agenda een dag uit. Onder de grafiek ‘Bewegen’ zie je het totale aantal verbruikte calorieën voor die dag.

Om een goed beeld te krijgen van wat je energiebehoefte is, is het handig om te kijken naar het gemiddelde. Tel het totale aantal calorieën van de voorgaande zeven dagen bij elkaar op en deel dit aantal door zeven. Dit is je zogeheten ‘onderhoud’.

Blijf onder je onderhoud

Nu je weet hoeveel calorieën je gemiddeld verbruikt, weet je ook hoeveel je dagelijks maximaal mag consumeren om af te vallen. De meeste mensen die af willen vallen, proberen zo’n vijfhonderd calorieën per dag onder dit onderhoud te zitten. Daarmee val je ongeveer een kilo lichaamsvet af per twee weken.

Het berekenen van je dagelijkse calorieëninname kun je bijvoorbeeld doen met het populaire MyFitnessPal. De uitgebreide app is bekend met producten van de Nederlandse supermarkten en heeft een handige scan-functie.

Bekijk ook onze Apple Watch tips voor veel meer nuttigs tips & trucs!

undefined

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar