Terug naar iPhone batterij besparen: voorkom een lege accu tijdens de kerst
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iPhone batterij besparen: voorkom een lege accu tijdens de kerst

Door Ward Edema21 december 2022 11:343 min. leestijd0

Als je tijdens de kerst van hot naar her rijdt, wil je natuurlijk niet dat je iPhone met een lege accu komt te zitten: zo kun je je iPhone batterij besparen!

iPhone batterij besparen

iPhone batterij besparen

Er is weinig zo vervelend als een lege iPhone-accu op momenten dat je het je écht niet uitkomt. Dat ene familiediner hier, die kerstborrel daar – waar vind je nog de tijd (en een stopcontact) om je iPhone even op te laden? Je kunt wat dat betreft de lege accu beter voor zijn en je iPhone batterij besparen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar hoe doe je dat? Wij zetten een aantal tips op een rij waarmee je accu het in ieder geval een volle kerstdag volhoudt. Zo heb je in ieder geval één ding minder om tijdens de feestdagen over te stressen.

1. Energiebesparingsmodus

Het is een open deur, maar voor veel gebruikers toch ook weer niet. De iPhone heeft al jaren een energiebesparingsmodus, die Apple maar al te graag voor je activeert wanneer je accu bijna leeg is. Maar deze modus is ook gewoon te gebruiken als je accu nog vol is!

iPhone energiebesparingsmodus

Dit scheelt al snel een paar uur accuduur, doordat je iPhone allerlei achtergrondtaken niet meer uitvoert, de processor wat trager laat draaien en het scherm sneller in de slaapstand zet. Ga gewoon naar ‘Instellingen>Batterij’ en zet het schakelaartje van de Energiebesparingsmodus aan. Hoe eerder je dit doet nadat je je iPhone van de lader haalt, hoe beter.

2. Vermijd energieslurpers

Tijdens de feestdagen gebruiken we de echte energieslurpapps juist meer dan normaal. Denk bijvoorbeeld aan de Camera-app voor al die leuke kerstfoto’s, en de Kaarten- en Google Maps-apps voor het navigeren naar de volgende bestemming, of een streamingapp voor die ene leuke kerstfilm.

iOS 16 Apple Kaarten

Hoewel we in een ideale energiebespaarwereld deze apps zouden vermijden, snappen we ook wel dat dat erg lastig wordt – tenzij je een losse camera en een landkaart meeneemt. Probeer deze apps daarom niet langer te gebruiken dan nodig. Heb je een foto genomen, laat je Camera-app dan niet open staan. En is je volgende afslag pas over 30 km, sluit je navigatie-app dan even. En wat betreft kerstfilms: download die van tevoren, dan hoeft je iPhone ze niet via z’n energieslurpende antenne te streamen.

3. Houd je iPhone warm

Nu lijkt het erop dat we de feestdagen dit jaar redelijk warm door zullen komen, maar toch is het verstandig om te letten op de temperatuur van je iPhone. Wordt hij te koud, dan zal je iPhone namelijk minder lang meegaan – of zelfs helemaal uitvallen. Probeer hem dus warm tegen je lichaam te houden in een broek-, jas- of borstzak. Of leg hem in een verwarmde kamer.

iPhone koud valt uit

Wil je meer tips voor het gebruik van je iPhone met koud weer? Werp een blik op ons artikel: iPhone valt uit door kou: dit doe je ertegen!

Meer tips?

Wil je meer tips voor je iPhone, iPad en Mac voor tijdens de feestdagen? Dan ben je bij iCreate aan het juiste adres:

En wil je gloednieuwe tips en het laatste nieuws over Apple direct in je mailbox? Dat kan ook, via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar