Terug naar iOS 16: verwijderde berichten terughalen – het kan eindelijk!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 16: verwijderde berichten terughalen – het kan eindelijk!

Door Annemiek Lourensen7 oktober 2022 14:253 min. leestijd0

Je gaat met alle goede bedoelingen de Berichten-app opschonen, en ineens verwijder je het verkeerde sms’je, berichtje of zelfs een compleet gesprek. Dit terwijl je daar helemaal niet vanaf wil. Herken je dit? Lange tijd moest je dan écht afscheid nemen van je conversaties. Niet meer vanaf iOS 16: verwijderde berichten terughalen is nu eindelijk mogelijk!

iOS 16 verwijderde berichten terughalen

iOS 16: verwijderde berichten terughalen

Per ongeluk een verkeerd sms’je, gesprek of iMessage-bericht verwijderen zit in een klein hoekje. In iOS 16 vind je ze snel terug, want er is een functie waarmee je verwijderde berichten terugzet in je chats. Al zit er wel een tijdslimiet aan: direct nadat je (een deel van) een gesprek verwijderd hebt, krijg je dertig dagen de tijd om dit te herstellen. Na het verwijderen van wat berichten raden we dus aan om even te controleren of je wel de juiste hebt gekozen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zo kun je in iOS 16 verwijderde berichten terughalen:

  • Open de Berichten-app.
  • Tik linksboven op ‘Wijzig’.
  • Kies ‘Toon recent verwijderd’. Er verschijnt een lijst met daarin alle berichten of gesprekken die je ergens in de afgelopen 30 dagen verwijderd hebt.
  • Vink alle chats met verwijderde berichten die je wilt terughalen aan. Wil je alle berichten of gesprekken in deze lijst terugzetten? Sla deze stap dan over.
  • Tik rechtsonder op ‘Zet [alles] terug’.
  • Bevestig je keuze.

Zodra je terugkeert naar het betreffende gesprek, zie je dat al je geselecteerde berichten weer op hun oude plekken staan. Nog een laatste kanttekening: je kunt per gesprek niet een deel van de verwijderde berichten kiezen om terug te halen. Heb je bijvoorbeeld 10 berichtjes verwijderd in één gesprek, dan moet je ze allemaal in één keer terughalen. Je kunt er niet slechts 2 of 3 kiezen. Let van te voren dus alsnog goed op wat je verwijdert. Anders ga je dubbel werk doen!

Nieuwe functies in Berichten

iOS 16 is de grote nieuwe update voor je iPhone, en daardoor voelt je toestel ineens weer een stukje nieuwer aan. Onder andere door alle nieuwe functies in Berichten. Het is namelijk niet alleen mogelijk om verwijderde berichten of gesprekken te herstellen, maar ook om een bericht te bewerken of in te trekken. En dankzij macOS Ventura kan dit binnenkort ook op je Mac!

Wil je op de hoogte worden gebracht van alle nieuwe functies in de Berichten-app? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar