Terug naar iOS 15 publieke bèta is uit! Zo installeer je hem op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 15 publieke bèta is uit! Zo installeer je hem op je iPhone

Door Sven Lamers1 juli 2021 10:333 min. leestijd4

Nu al met de nieuwe functies van iOS 15 aan de slag? Dat kan! Want er is een testversie beschikbaar voor iedereen, de zogenaamde publieke bèta. Wil je de iOS 15 publieke bèta installeren? In dit artikel ontdek je hoe.

iOS 15 publieke bèta installeren

Met de iOS 15 publieke bèta kun je de nieuwe functies zoals de nieuwe Focus-modus, Livetekst in Foto’s en SharePlay voor FaceTime alvast uitproberen. Iedereen die geïnteresseerd is en een geschikte iPhone heeft, kan deze testversie installeren. Dit is gratis.

We laten zien hoe je de testversie installeert én hoe je eventueel teruggaat naar iOS 14. Ook leggen we uit hoe je bugs aan Apple kunt rapporteren. Want daar is de bèta tenslotte voor bedoeld; foutjes uit het nieuwe besturingssysteem slopen, zodat de software bij de officiële release stabiel genoeg is. Die is naar verwachting in september.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

1. Naar de website

iOS 15 publieke bèta installeren

Wil je de iOS 15 publieke bèta installeren? Ga op je iPhone naar de website van het Apple Beta Software Program. Tik op de blauwe Sign up-knop. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.

Wekelijks Apple-tips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

2. Voeg je iPhone toe

Je belandt nu op een pagina met een ‘Guide for public betas’. Je krijgt nu een hele bijsluiter voorgeschoteld over de bèta’s, maar belangrijk voor nu is alleen de link in de tekst: ‘Enroll your iOS device’. Tik erop.

3. Download profiel

iOS 15 bèta installeren

Scrol op de volgende pagina naar de ‘Download profile’-knop en tik erop. Er verschijnt een melding over de download: tik op ‘Sta toe’. De melding dat het profiel gedownload is, kun je sluiten.

4. Installeer profiel

Ga naar de app Instellingen en tik op de melding ‘Profiel gedownload’ bijna helemaal bovenaan. Tik vervolgens rechtsboven op ‘Installeer’ en doorloop de stappen. Tik aan het eind op ‘Herstart’.

5. iOS 15 bèta installeren

iOS 15 publieke bèta downloaden

Na de herstart open je weer het eerste scherm van Instellingen. Tik op ‘Algemeen>Software-update’. iOS zoekt naar een nieuwe update en even later verschijnt de publieke bèta van iOS 15 in beeld. Tik ten slotte op ‘Download en Installeer’.

6. Verken de iOS 15 functies

Nadat de installatie voltooid is, kun je alle nieuwe functies gaan verkennen. Welke dat zijn, lees je uiteraard in onze feature vanaf pagina 20. Aanraders volgens ons: de Focus-modus en de vernieuwde Weer-app.

7. Bugs melden bij Apple

Loop je nog tegen rare fouten aan, dan kun je die melden bij Apple. Dat is niet verplicht, maar wel wenselijk. Hiervoor staat de nieuwe app Feedback op je iPhone. Het rapporteren is zo gebeurd, je krijgt duidelijke uitleg.

8. Weer terug naar iOS 14?

Vind je de bèta van iOS 15 toch nog een beetje instabiel? Het is altijd een optie om weer te downgraden naar iOS 14. Ga hiervoor op je Mac naar www.ipsw.me en download de meest recente versie van iOS 14 voor jouw iPhone.

9. Herstel

Sluit je iPhone aan op je Mac en open hem in de navigatiekolom van Finder. Klik met ingedrukte Option-toets op ‘Zoek naar update’ en selecteer het net gedownloade ipsw-bestand. Na een korte installatie heb je gedowngraded.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Robin
Lezer
Robin

Komt er ook een publieke bèta voor iPadOS 15?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Jazeker, die is er ook, en het installeren daarvan werkt hetzelfde!

Harry hilverink
Lezer
Harry hilverink

Ik heb 15 geinstalleerd.
Helaas it kennis te weinig om goed te handelen.
Diverse bugs, maar melden ? Ik snap er niets van.
Dus voortaan niet meer doen Harry
Ik ga uitzoeken hoe ik terug kan en hoop dat dit lukt.
Mvg

Willy Adema
Lezer
Willy Adema

Heb het geprobeerd met mijn iPhone 11 maar helaas werken veel apps dan (nog) niet. Dus weer teruggezet naar versie 14. Het vervelende is echter wel, dat ik geen reserve-kopie meer kon maken en, erger nog, geen toegang meer heb tot de AppStore en de bestanden die ik in de iCloud heb opgeslagen.
De reservekopie is opgelost door de reservekopie van de hogere versie te verwijderen, maar de andere twee functies weigeren halsstarrig iedere dienst