Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 15.5: dit is er nieuw in de app Podcasts

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

iOS 15.5 is vorige week verschenen en stroomde nou niet bepaald over van nieuwe functies. Maar ben je fanatiek podcast-beluisteraar? Dan loop je wel degelijk tegen enkele veranderingen aan die Apple doorvoerde in de Podcasts-app. Dit zijn de opvallendste nieuwe iOS 15.5 Podcasts-functies.

1) Podcasts behouden (of juist niet)

podcasts iOS 15.5

Wil je voorkomen dat je iPhone volloopt met podcast-downloads? Apple Podcasts heeft sinds iOS 15.5 een instelling voor het beperken van het aantal afleveringen dat op je iPhone wordt bewaard en voor het automatisch verwijderen van afleveringen. Zo werkt het.

  • Open je favoriete show.
  • Tik op de drie puntjes rechtsboven.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op ‘Download automatisch’.


kooptip

Bij ‘Download en behoud’ geef je aan hoeveel podcasts er op je iPhone bewaard moeten blijven voordat ze automatisch weer verwijderd worden.

2) Nog meer ruimte vrijmaken

Verwijder oudere downloads

Apple heeft nog een manier gevonden om ervoor te zorgen dat podcasts niet alle ruimte op je telefoon innemen. Via de app Instellingen krijg je via ‘Algemeen>iPhone-opslag’ suggesties om ruimte te creëren op je iPhone. Nemen podcasts te veel ruimte in? Dan krijg je de suggestie om ze te verwijderen.

Als podcasts meer dan 15 procent van je geheugen in beslag nemen, dan verschijnt in de appPodcasts bovendien automatisch de suggestie om podcasts weg te gooien. Je ziet dan ook meteen hoeveel je daarmee precies bespaart. De melding zie je in je bibliotheek met downloads.

3) Meer mogelijkheden voor abonnementen

Abonnement voordelen podcasts

Al een tijdje tref je in Podcasts betaalde shows aan, met exclusieve content. Podcast-makers kunnen nu jaarabonnementen en maandabonnementen aanbieden. Tik je op ‘Kanaalabonnement’, dan zie je de prijzen voor een maand- en een jaarabonnement. Bij die laatste staat vermeld hoeveel je bespaart ten opzichte van een maandabonnement.

kooptip

iOS 15.5 is een van de laatste updates voor iOS 15. Wacht je op grote nieuwe functies? Nog even geduld, over twee weken presenteert Apple dé iPhone-update van dit jaar: iOS 16. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, dan schrijf je je in voor onze nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!