Terug naar iOS 15.5: dit is er nieuw in de app Podcasts
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 15.5: dit is er nieuw in de app Podcasts

Door Laura Grootaarts24 mei 2022 13:162 min. leestijd0

iOS 15.5 is vorige week verschenen en stroomde nou niet bepaald over van nieuwe functies. Maar ben je fanatiek podcast-beluisteraar? Dan loop je wel degelijk tegen enkele veranderingen aan die Apple doorvoerde in de Podcasts-app. Dit zijn de opvallendste nieuwe iOS 15.5 Podcasts-functies.

1) Podcasts behouden (of juist niet)

podcasts iOS 15.5

Wil je voorkomen dat je iPhone volloopt met podcast-downloads? Apple Podcasts heeft sinds iOS 15.5 een instelling voor het beperken van het aantal afleveringen dat op je iPhone wordt bewaard en voor het automatisch verwijderen van afleveringen. Zo werkt het.

  • Open je favoriete show.
  • Tik op de drie puntjes rechtsboven.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op ‘Download automatisch’.

Bij ‘Download en behoud’ geef je aan hoeveel podcasts er op je iPhone bewaard moeten blijven voordat ze automatisch weer verwijderd worden.

2) Nog meer ruimte vrijmaken

Verwijder oudere downloads

Apple heeft nog een manier gevonden om ervoor te zorgen dat podcasts niet alle ruimte op je telefoon innemen. Via de app Instellingen krijg je via ‘Algemeen>iPhone-opslag’ suggesties om ruimte te creëren op je iPhone. Nemen podcasts te veel ruimte in? Dan krijg je de suggestie om ze te verwijderen.

Als podcasts meer dan 15 procent van je geheugen in beslag nemen, dan verschijnt in de appPodcasts bovendien automatisch de suggestie om podcasts weg te gooien. Je ziet dan ook meteen hoeveel je daarmee precies bespaart. De melding zie je in je bibliotheek met downloads.

3) Meer mogelijkheden voor abonnementen

Abonnement voordelen podcasts

Al een tijdje tref je in Podcasts betaalde shows aan, met exclusieve content. Podcast-makers kunnen nu jaarabonnementen en maandabonnementen aanbieden. Tik je op ‘Kanaalabonnement’, dan zie je de prijzen voor een maand- en een jaarabonnement. Bij die laatste staat vermeld hoeveel je bespaart ten opzichte van een maandabonnement.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iOS 15.5 is een van de laatste updates voor iOS 15. Wacht je op grote nieuwe functies? Nog even geduld, over twee weken presenteert Apple dé iPhone-update van dit jaar: iOS 16. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, dan schrijf je je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar