Terug naar iMovie trailer aanpassen – zo til je je project tot een hoger niveau
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

iMovie trailer aanpassen – zo til je je project tot een hoger niveau

Door Ward Edema22 november 2021 09:413 min. leestijd0

Vorige week lieten we je zien hoe je iMovie gebruikt om gemakkelijk een trailer in elkaar te zetten met je eigen filmpjes. Het resultaat is een leuk hapklaar filmpje, maar met wat geavanceerde technieken kun je je iMovie trailer aanpassen om ‘m nóg beter maken, en net wat persoonlijker!


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

In de laatste stap van de iMovie-workshop noemden we de mogelijkheid om je trailer te converteren naar een normaal iMovie-project. Door dit te doen krijg je een volledige tijdlijn van je trailer te zien, die je naar hartenlust kan bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld de lengte van de trailer aanpassen, je titels wijzigen, of bepaalde clips langer in beeld laten staan.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Maar je kunt ook een paar extra trucjes toepassen om je trailer wat filmischer te maken. In deze workshop doen we precies dat: we laten je zien hoe je een Hollywood-stijl beeldverhouding instelt, geluidseffecten toevoegt, je eigen muziek gebruikt en meer.

1. Letterbox

Bioscoopfilms hebben een véél breder beeld dan de video’s die je zelf schiet. Om in iMovie dit effect na te bootsen, sleep je icreate-letterbox.png (te downloaden op onze uitgavepagina) op je tijdlijn.

 

2. Bijsnijden

Versleep de linker- of rechterkant van de letterbox op je tijdlijn en maak hem even lang als de trailer. Selecteer ‘m daarna, klik rechtsboven op de vierkante ‘Bijsnijden’-knop en selecteer ‘Passend’. Klik dan op het blauwe bolletje rechts.

3. Kleur bekennen

Met fragmentfilters pas je de look van je beelden verder aan. Selecteer een clip op je tijdlijn, klik rechtsboven op de drie bolletjes, en kies een fragmentfilter door links op ‘Geen’ te klikken en uit het raster te kiezen.

iMovie trailer aanpassen stap 3

4. Kopieer

Tevreden met je fragmentfilter? Dan kun je ‘m ook op je gehele trailer toepassen. Terwijl je de clip met fragmentfilter geselecteerd hebt, klik je in de menubalk bovenin op ‘Wijzig>Kopieer’.

iMovie trailer aanpassen stap 4

5. Overal toepassen

Selecteer nu alle clips op de tijdlijn. Selecteer vervolgens ‘Wijzig>Plak aanpassingen>Fragmentfilter’. Nu wordt het gekozen fragmentfilter op alle clips in de trailer toegepast.

iMovie trailer aanpassen stap 5

6. Geluidseffecten

Door geluidseffecten te gebruiken kun je je trailer wat aankleden. Klik linksboven op ‘Audio’, selecteer in de lijst ‘Geluidseffecten’ en beluister ze met de afspeelknop links van elk fragment.

iMovie trailer aanpassen stap 6

7. Geluid toevoegen

Versleep een geluidseffect naar de tijdlijn en zet hem onder je clips, maar boven de muziek. Zo vervang je de muziek van je trailer niet. Klopt je timing niet? Zoom dan in op de tijdbalk en versleep het geluid.

iMovie trailer aanpassen stap 7

8. Soundtrack

De ingebouwde trailermuziek is leuk, maar soms wil je nét iets anders. Wis de originele muziek door hem te selecteren en op Backspace te drukken, en sleep daarna een muziekbestand naar de onderkant van je tijdlijn.

Let op: als je nummers gebruikt met auteursrecht, mag je je trailer niet zomaar delen op social media. Soms wordt de muziek dan namelijk volledig uitgeschakeld! Je voorkomt dit door op YouTube te zoeken naar rechtenvrije muziek. Gebruik hiervoor bij het zoeken de ‘Filter’-knop en selecteer vervolgens ‘Creative Commons’. Je krijgt dan in je zoekresultaten alleen muziek die je vrij mag gebruiken. Om de muziek uit de YouTube-filmpjes te downloaden, is de app ‘4K Video Downloader’ erg handig.

9. Verkort

Vaak zijn nummers een stuk langer dan je trailer. Verkort de muziek op je tijdlijn om hem passend te maken (zie stap 2). Pas ook de lengte van je clips aan zodat ze bij de maat van de muziek passen.

iMovie trailer aanpassen stap 9

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar