Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iMovie-trailer maken? Zo wordt het net een Hollywoodproductie

iMovie trailer stap 5
Icon voor iMovie
iMovie
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Je kent het vast wel: je komt terug van een vakantie, je hebt allerlei beelden gemaakt en je wilt ze graag delen met je vrienden of familie. Maar om ze nou een halfuur naar al je filmpjes te laten kijken, waar voor hen geen eind aan lijkt te komen, is ook weer zoiets. En op sociale media is de aandachtsspanne van je publiek al helemaal beperkt.

Met trailers in iMovie op je Mac los je dit probleem op: je maakt hiermee met gemak een spannend filmpje van één tot anderhalf minuut, waarin je je beste beelden in een oogopslag kan laten zien. Zo krijgt je publiek een goed beeld van je reis, en houden ze nog tijd over ook. In deze workshop laten we je precies zien hoe je zo’n trailer in elkaar zet.

iMovie trailer maken

Tip voordat we een iMovie trailer maken: schiet genoeg!

Hoe langer de trailer, hoe meer shots je nodig hebt. In deze workshop gebruiken we de ‘Reizen’-trailer, omdat deze het beste past bij onze beelden. Hij duurt maar 1 minuut en 22 seconden, maar we hebben wel 34 shots nodig om ‘m op te vullen! Zorg er dus voor dat je genoeg filmpjes maakt. En kijk alvast bij ‘Shots’ om te zien wat voor beelden­ je nodig hebt.

iMovie trailer stap 1
1

Soort trailer

Klik in het projectvenster op de ‘+’ en vervolgens op ‘Trailer’. Je krijgt nu de keuze uit verschillende soorten trailers. Klik op de afspeelknop om een voorbeeld te zien, en op ‘maak aan’ als­­­ je een keuze hebt gemaakt.

iMovie trailer stap 2
2

Importeren

Klik nu op de pijl boven ‘Importeer media’ en selecteer de clips die je wilt gebruiken. Je kunt de filmpjes ook direct van je iPhone halen als je ‘m aansluit. Hij verschijnt dan links in beeld. Na het selecteren druk je op ‘Importeer selectie’.

iMovie trailer stap 3
3

Plot

Je kunt nu bij ‘Plot’ invullen waar je film over gaat. Vul een titel in. In onze trailer (‘Reizen’) voegen we ook de namen van de gefilmde reisgenoten en bezochte locaties toe, evenals de datum van de reis.

iMovie trailer stap 4
4

Credits

Voeg nu nog wat laatste toeters en bellen toe. Je kunt bij ‘Aftiteling’ de credits van je fictieve film invullen met zelfgekozen namen, en bij ‘Studio’ een studionaam verzinnen en het logo ervan wijzigen.

iMovie trailer stap 5
5

Kies je beelden

Klik nu op het tabblad ‘Shots’. Je ziet hier welke beelden je allemaal nodig hebt: actiebeelden, filmpjes van bepaalde personen, shots van veraf of dichtbij en meer. Als je precies de juiste filmpjes toevoegt, wordt het eindresultaat het mooist.

iMovie trailer stap 6
6

Hou het overzicht

Linksboven zie je een overzicht van al je geïmporteerde clips. Sleep ze stuk voor stuk naar de juiste vakjes in ‘Shots’. Let op de oranje streepjes die verschijnen: die geven aan of je een clip (of een deel ervan) al in je film hebt gebruikt.

iMovie trailer stap 7
7

Storyboard

Nadat je de shots hebt toegevoegd, klik je op ‘Storyboard’. Hier zie je een chronologische volgorde van alle filmpjes, evenals de teksten die tussen beelden in verschijnen. Klik op de teksten om ze eventueel te wijzigen.

iMovie trailer stap 8
8

Bekijk je trailer

Klik in de menubalk bovenin op ‘Weergave>Speel af vanaf begin’ of druk op ‘’. Je ziet nu je trailer in z’n geheel. Nog niet tevreden over bepaalde clips? Je kunt ze dan het beste vervangen of verplaatsen bij ‘Storyboard’.

iMovie trailer stap 9
9

Delen maar!

Als je trailer helemaal goed is, kun je ‘m gemakkelijk delen. Klik rechtsboven op de deelknop en kies waar je de film naartoe wilt sturen. Je kunt ook in de menubalk op ‘Archief>Converteer trailer naar film’ klikken om de trailer om te zetten naar een normaal iMovie-project.